Rüzgar'dan Alanyalı üreticiye önemli uyarı

Rüzgar'dan Alanyalı üreticiye önemli uyarı
Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bu hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri için üreticileri zirai don konusunda uyardı.

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, soğuk hava nedeniyle ilçemizdeki üreticileri bu hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri için meteorolojiden gelen zirai don uyarısına karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. Üreticilerin özellikle ürünlerini zirai don olaylarına karşı korumak için bazı önlemler alması gerektiğini belirten İlçe Müdürü Rüzgar,” Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüz tarafında Antalya genelinde ve ilçemizde Salı (19.01.2021),Çarşamba (20.01.2021) ve Perşembe (21.01.2021) günleri için zirai don uyarısı geldi. Ürünü açık alanda olan çiftçilerin bahçenin muhtelif yerlerinde eski kullanılmayan otomobil, traktör ve kamyonların lastiklerini yakıp ortama duman yayarak don olaylarını önleyebilir.
Çiftçilerimiz hava sıcaklığını ölçen cihazlarla bahçelerinde bekleyip havanın sıfır derecesine gelmeden ortama bir şekilde duman yayarak donu engelleyebilirler. Örtü altında üretim yapan üreticilerimiz varsa sobaların yakmalarında fayda var. Seralarında sobası olmayan üreticilerimizde seraların üzerine yağmurlama sulama yaparak don olaylarına karşı ürünlerini korumaya çalışabilir Tüm üreticilerimiz ürünlerini zirai dona karşı korumak için meteorolojiden gelen uyarıları titizlikle dikkate alsınlar.”dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2021, 20:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83