RÜZGAR'DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE VAR

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, bugünkü resmi gazetede yayımlandığını bildirdi.

RÜZGAR'DAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE VAR

 Karara göre, bazı illerde meydana gelen sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerin, düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin hususlar belirlendi.

banner111
Konuya ilişkin açıklama yapan Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar; “Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Üreticilerin ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bunların il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen üreticilerin borçları, 1 yıl süreyle ertelenecek.Bu Karar kapsamında il veya ilçe hasar tespit komisyonu kararları üzerine Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerince ÇKS’ye göre oluşturulacak icmallerin birer sureti Banka ve TKK’ye gönderilir. Erteleme işlemleri bu icmaller esas alınarak gerçekleştirilir.
Kararın yayım tarihi itibariyle borçları vadesinden itibaren 90 günlük süre içerisinde bulunan üreticiler, kararın yayımı tarihinden itibaren 1 ay içerisinde müracaat edecek. Ayrıca kararnamede, bu kararın yayımı tarihinden itibaren 1 yıllık süre içerisinde dolacak olan üreticilerin ise 1 ay içerisinde banka veya Tarım Kredi Kooperatiflerine yazılı müracaat etmeleri gerekiyor.
Ziraat Bankası ve TKK tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına, erteleme dönemi süresince yüzde 3 faiz uygulanacak. Ayrıca ertelenen krediler nedeniyle bu kararın yayım tarihinden itibaren müracaat süresi sonuna kadar, borcun ertelenmesi halinde ise erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi başlatılmayacak.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 19:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83