Şahin: Alanya için sevindirici karar

Vatandaşlık hakkı için asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara indi

Şahin: Alanya için sevindirici karar

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirildiğine dikkat çekerek, “İnşaat sektörü için çok önemli bir gelişme, hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) meslek gruplarının her ay kendi aralarında yaptığı komite toplantıları devam ediyor. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’de 19 Eylül 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen 21. Meslek Komite toplantısına katılarak, komite üyeleriyle gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 
Her ay meslek gruplarının kendi aralarında toplanarak, sektör sorunlarını görüştüğünü belirten Başkan Şahin, “Meslek komitelerimiz her ay toplanıyor. Ben de müsait oldukça komite toplantılarına katılarak arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyorum” dedi. 

ŞAHİN: “ALANYA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili olarak gayrimenkul satışlarındaki 1 milyon dolar rakamının 250 bin dolara indirilmesini değerlendiren Başkan Şahin, ALTSO yönetimi olarak bu konuda Ankara’ya giderek daha önce talepte bulunduklarını hatırlattı. Başkan Şahin, söz konusu kararla inşaat sektöründe yeni bir sinerji yakalanacağını vurgulayarak, “Alanya’da yapılan inşaat ve emlak sektörü ihracatçı konumunda. Çünkü Alanya’da yapılan konutların yüzde 80’inin satışı yurt dışına gerçekleştiriliyor. Umarım bu konu da en kısa zamanda çözüme kavuşur ve ihracatçı sınıfına alınır. Bu anlamda 250 bin dolara vatandaşlık hakkının verilmesi de inşaat sektörü için çok sevindirici bir karar. Ayrıca, ekspertiz raporunda da Çevre Şehircilik müdürlükleri yetkili kılındı. Bu da çok güzel bir gelişme çünkü müdürlüğümüz buradaki konut yapısını çok iyi biliyor, neresi kaç para eder, bu konuda bilgi sahibi. 250 bin dolar kararının inşaat ve emlak sektöründe yeni bir sinerji yaratacağına inanıyorum. Tekrardan Alanya’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve bu kararda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 13:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83