Şahin büyükelçiye Alanya'yı anlattı

Şahin büyükelçiye Alanya'yı anlattı
Aynı zamanda Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri konsolosu olan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga ve Litvanya fahri konsoloslarıyla telekonferans sistemi üzerinden salgının etkilerine yönelik bir görüşme gerçekleştirdi. Şahin görüşmede, ülkemizin sağlık hizmetleri açısından dünyaya örnek olduğunu, Alanya’da ise vaka sayısının yok denecek kadar az olduğunun altını çizdi.

Şahin ve ülkemizdeki Litvanya Cumhuriyeti fahri Konsoloslarının önerilerini alan Büyükelçi Audrius Bruzga ise el birliği içinde sorunun hareket ederek iki ülke ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceklerini ifade ett.

Covid-19 süreciyle ilgili tüm dünyanın zor günler geçirdiği belirten Başkan Şahin, “ Devletimiz bu zorlu sürecin üstesinden gelmeyi başardı. Diğer ülkelere baktığımız zaman sağlık sistemleri çöktü, on binlerce ölüm oldu. Ama çok şükür ülkemizde bu tür sıkıntılar olmadı. Normalleşme sürecine de girdiğimiz bugünlerin ardında inşallah normal hayatımıza geçmiş olacağız “ dedi.

Covid-19 sürecinin ardından ekonomiyle ilgili görüşlerini de Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga ve Litvanya fahri konsoloslarıyla paylaşan Başkan Şahin, salgın sonrası emlak ve inşaat sektörleri başta olmak üzere çok sayıda sektörün canlanma dönemine gireceğini belirtti.

ŞAHİN: “BÖLGEMİZ ÇOK GÜVENLİ”

Yaşanan zorlu süreci Alanya’nın en az hasarla atlatması için bütün kurumlar olarak el birliğiyle çalıştıklarını belirten Başkan Şahin, “Allah’a çok şükür vaka sayısı Alanya’mızda yok denecek kadar az. Bu da virüs sonrası dönem için Alanya’mız için umut verici. Özellikle turizm sektöründe. Yaşanan süreçle alakalı turizmin tamamen işlevsel olabilmesi için biraz zamana ihtiyaç var. Ama bu zamanı da en aza indirmek için devletimiz ve tüm kurumlar büyük çaba sarf ediyor” dedi.

Alanya’da hijyen kurallarına çok dikkatle uyulduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Şahin ayrıca, hem vaka sayısının Alanya’da yok denecek kadar az olması, hem de Rusya’da kazanca uygulanmaya başlanan yeni yüksek vergi düzenlemelerinin Alanya inşaat ve emlak sektörü için yeni fırsatlar yaratacağını söyledi.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga ise Antalya ve Alanya’da vaka sayısının düşük rakamlarda olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Bruzga, Başkan Şahin’e diğer fahri konsoloslara verdiği bilgilerden ve Litvan halkına desteğinden dolayı teşekkür ederek süreç devam ederken ve sonrasında da iki ülkenin ilişkilerine katkıda bulunmaya devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2020, 17:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83