Şahin: Ekonomik paket kadar psikolojik mücadele de önemli

Şahin: Ekonomik paket kadar psikolojik mücadele de önemli
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (ALTSO) Mehmet Şahin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine ilişkin, "100 Milyar TL Kaynağı devreye sokan bu paket, kesintisiz nakit akışı ve istihdam bakımından etkilidir, önemlidir” dedi. Şahin ayrıca süreç içerisinde öncelik sıralamasına göre acil tedbirlerin makul zaman diliminde tüm sektörleri kapsayacak bir yapıya dönüşeceğine inandığını söyledi.

Yaşanan salgının tüm dünyayı etkisi altına alan global bir kriz olduğuna dikkat çeken Şahin, özellikle hızlı biçimde oluşturulan Bilim Kurulunun bu aşamada başarılı çalışmalarla hem ruhsal hem sosyal hem de ekonomik manada ülkemizde daha az hasarın yaşanmasında etkili olduğunu söyledi.

Şahin sadece ekonomik paket açıklamanın dünyanın hiçbir yerinde tek başına yeterli olmayacağının da altını çizerek; “Devletimiz tarafından yürütülen psikolojik mücadelenin alınan ekonomik tedbirleri desteklediğini görüyoruz. Bu salgın toplumun moralini de hedef almıştır. O bakımdan alınan tedbirleri toplumun ruh sağlığının korunması bakımından da çok başarılı buluyorum. Yani devletimizin her iki cephede verdiği mücadelenin halkın da katkısıyla başarıya ulaşacağına yürekten inanıyorum. Sürecin başındayız. Bu zorlu süreçte en fazla zarara uğrayacak sektörler öncelik kazanmış durumda. Gelişmelerin seyrine göre gelecek günlerde bu destek paketinin ayrıntılarına inilerek diğer sektörlerin de destek kapsamına alınacağını devam eden uygulamalardan anlıyoruz"” dedi.

Şahin son olarak Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu ve Dünya’daki birçok ülkeden çok farklı ve güçlü dinamikleri olduğunu belirterek, “Biz toplum olarak tek yürek olduğumuzda, aynı hedefe yürüdüğümüzde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Toplumun moralini bozacak paylaşımlardan uzak duralım. Kararlı biçimde devletimizin aldığı tedbirleri uygulamaya çalışalım. Yapılan bilimsel ve ekonomik çalışmalar ancak halkın desteği ile başarıya ulaşabilir” diye konuştu.

Bu vesile ile ben tekrar ülkemizdeki ve tüm dünyadaki insanlara sağlık ve huzur dolu bir gelecek temenni ediyorum. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020, 13:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83