Şahin esnafın taleplerini iletti

Şahin esnafın taleplerini iletti
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer ile görüşerek, Alanya esnafının taleplerini iletti. Başkan Şahin ayrıca Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu da telefonla arayarak, esnafın talepleri konusunda bilgi verdi. Başkan Şahin, “Esnafımızın her zaman yanındayız. Onların sorunlarının çözümü konusunda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Alanya’da bulunan esnaflar ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret ederek, Başkan Şahin’den destek istemişlerdi. Esnafların taleplerini tek tek not alan Başkan Şahin, bugün Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer ile görüşerek, esnafın taleplerini iletti ve esnaf için destek istedi. Alanya Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen görüşmelerde, Alanya’da bulunan oda başkanları da yer aldı.

Bugün esnaflar için gerçekleştirilen görüşmeleri değerlendiren Başkan Şahin, şunları söyleri: “Geçtiğimiz hafta her kesimden esnaflarımız diğer oda başkanları ile birlikte odamıza bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi. Bu ziyaret kapsamında esnaflarımız ve oda başkanlarımız ile yaptığımız toplantıda her sektörden esnafımızın sorunları dinlemiş ve taleplerini almıştık.

Bu talepler ile ilgili toplantıdan hemen sonra ilgili kurumlar nezdinde girişimlerimiz oldu. Bugünde esnaflarımızın bu taleplerini ve yaşadıkları sorunları Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Alanya’mıza gelen Antalya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı ve Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer’ e ilettik ve bu konularda desteklerini istedik.
Tüm sektörlerin kendi faaliyet konularına göre yaşadıkları sorunları özel olarak Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğluna’da iletmiştim. Bilindiği üzere turizm sektörü Alanya ekonomisinin ana lokomotifi konumundadır. Dolaylı olarak birçok sektörü de besleyen turizm sektöründen Alanya’mızın ülke ekonomimize yaptığı katkı da malumlarınızdır.
Maalesef içinde bulunduğumuz salgın hastalık tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ekonomisini de olumsuz etkilemiştir. Turizm bölgeleri diğer bölgelere göre bu durumdan çok daha fazla olumsuz bir şekilde etkilenmiştir.
Bu durumu değerlendirirken biraz daha geniş açıdan değerlendirme yapmak gerekmektedir. Esnaflarımız kadar çalışanlarımız, turizm çalışanlarımız da maalesef bu süreçte zor günler geçirmiştir. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız gibi herkesin sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu kapsamda yaptığımız görüşmelerde Alanya’ mızın ülkemizin en önemli turizm merkezi olmasından dolayı sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde esnaflarımızın özel izinle işletmelerini açabilmeleri, bu şekilde hem Alanya’mıza gelen turistlerin hem de esnaflarımızın mağduriyetlerinin en az seviye indirilmesini talep ettik. “ 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 17:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83