Şahin: Girişimlerimiz sonuç verdi

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 2016 yılında 256 bin başvurudan 15 bin işletmeye verilen sıfır faizli işletme kredisinin 2017 yılında krediden yararlanamayan diğer başvuru sahiplerine de verilecek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Şahin yaşanan mağduriyetin son bulması için kendilerinin de girişimlerde bulunduğunu hatırlatarak, "Yaşanan krizlerden sonra iş dünyasının bu krediye ihtiyacı olduğunu ilgili yerlere ilettik. İş dünyasından gelen bu sese hükümetimizin kayıtsız kalmadığını görmek sevindirici oldu" dedi.

Şahin: Girişimlerimiz sonuç verdi

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile KOSGEB Başkanı Recep Biçer tarafından bu yönde yapılan açıklamaya değinen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 2016 yılındaki uygulamanın yetersizliği konusunda bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak, "Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle biz de yaptığımız başvurularda kredinin başvuru yapan tüm işletmelere verilmesini talep etmiştik. Biliyorsunuz Alanya ekonomisi de krizlerden zarar gördü. Biz ALTSO Yönetimi olarak bu duruma kayıtsız kalamazdık. Hemen harekete geçip taleplerimizi ilgili makamlara ilettik. Bu talebimizin karşılık bulması sevindiricidir. Sıfır faizli kredi desteği programının başvurular için tekrar açılmasının şimdiden iş dünyasına moral verdiğini düşünüyoruz. Bu krediyi cansuyu olarak görüyor ve önemsiyoruz. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz" dedi.

banner111
2017 YILI KOSGEB SIFIR FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ İÇİN AÇIKLAMA 

1-Daha önce sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adesine giriş yapanlarınU tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Bu başvurular değerlendirmede dikkate alınacaktır.
2- Yeni uygulamada ilk yapılması gereken sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresine girerek başvuru yapılmasıdır. Bu aşamada KOSGEB Veri Tabanına kayıt mecburiyeti yoktur. Yani KOSGEB Müdürlüğüne KOBİ Beyannamesinin bu aşamada sunulması gerekmemektedir.
3- sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresine 2016 Aralık ayında yapılan uygulamada giriş yapmamış ya da yapamamış olanlar sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden başvuru yapmalıdırlar.
4-sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr başvuruları 10-20 Şubat arasında yapılacaktır.
5-27 Şubat 2017 tarihinden itibaren Kosgeb tarafından gerekli değerlendirmeler yapılacak, uygun görülenlere bu durum mesaj ile iletilecektir.
6-Bu süreçte daha sonra Banka başvurusu başlayacak, bankanın anaparayı vermeyi uygun gördüğü işletmeler, eğer onaylı KOBİ Beyannamesi yoksa Kosgeb Müdürlüğüne sunacak ve onay almaları gerekecektir.
7-Uygulamadan Türkiye genelinde 240.000 KOBİ'nin yararlanması beklenmektedir.
8-Ayrıntılı bilgiye www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabilir

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 11:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83