Sevilgen: Ülkeye Avokado yetmiyor

Sevilgen: Ülkeye Avokado yetmiyor
Ülkenin ve yurt dışının avokado ihtiyacını karşılayan Alanya'da ürüne yönelik talep patlaması yaşanıyor. Ülkeye yetecek kadar ürün bulunmaması nedeniyle yurt dışına avokado çıkışı azalsa da ürünün fiyatında da yükselme yaşanıyor.

Tropikal meyveler Alanya üreticisi için kazan kapısı haline gelirken, Alanya Avokadosu için de talep patlaması yaşanıyor. Üreticini mutlu eden avokadonun bir ay içerisinde fiyatında da yükseliş yaşandı. Geçtiğimiz ay 4 TL olan avokado, halde 5,5 TL'den yerini alıyor. Her ne kadar alıcı için yüksek fiyat olarak gözüksen avokadodaki bu yükselişi üreticiler normal karşılıyor. Ayrıca, avokado üretiminde yeterli rakamlara ulaşılamadığı için ihracat sıkıntısı yaşanmaya başladı. Ülkeye yeterli miktarda sunulamayan avokado, ihracatta geriledi.

'ÜLKEYE AVOKADO YETMİYOR'

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, "Avokado geçtiğimiz ay 4,5 liraydı. Eylül'ün ilk günlerinde 5 liraya çıkmıştı. Şu an aşırı bir talep var. Hatta bugünlerde avokado ithalat ile ilgili çok talep var. Biz ina'ın ülkemize yetişemediğimizden dolayı avokado daha önceki yıllarda Ukrayna'ya Bulgaristan'a, Yunanistan'a gönderirken şu anda verebildiğimiz bir ülke yok. Bunun sebebi de ülkemizde avokadonun yeterli olmaması. Aşırı bir talep var. Artık pandemiden dolayı mı yoksa gerçekten insanlar alıştığı için mi bilemiyoruz. Fiyatta da yükselme var. Avokado şu anda beş buçuk lira oldu. İhracat dediğimiz gibi iki tane firmamız var görüştüğümüz bu ay sonuna söz verildi. Umarım sözümüzü yerine getirebiliriz. Çünkü gerçekten ülkeye avokado yetmiyor aşırı bir talep nedeniyle" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2020, 08:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83