SGK'dan teşvik ve destek primi

Antalya Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş-Kur Antalya İl Müdürlüğü tarafından Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde Milli İstihdam Seferberliği kapsamındaki teşvik ve destekler anlatıldı. “687 Sayılı KHK Kapsamında İşverenlere SGK Prim Teşviki ve Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında İş başı Eğitim Programı Tanıtımı” konulu toplantı, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşti.

SGK'dan teşvik ve destek primi

SGK Antalya İl Müdürü Nejat Deniz , Yardımcısı Aykan Yıldız, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Veli Tekkanat ve Yardımcısı Mustafa Akgül’ün konuşmacı olduğu toplantıya, AOSB Bölge Müdürü İlhan Metin, insan kaynakları yöneticileri ve işverenler katıldı.

banner111
İstihdamı artırmak için başlatılan milli seferberlik çerçevesinde yapılan teşvik ve desteklerden il genelindeki tüm işverenlerin en yüksek düzeyde yararlanması amacı ile düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan SGK Antalya İl Müdürü Deniz, istihdam teşvik programının işverenler açısından önemli avantajlar sağladığını belirterek , işverenlerin istihdamla ilgili düzenlemelerden haberdar olmalarını, ticari faaliyet ve yatırımlarına yön verirken bu desteklerden yararlanmalarını ve fırsatı kaçırmamalarını istedi.

Milli istihdam seferberliği çerçevesinde verilen destek ve teşviklerin bu yılın sonuna kadar geçerli olacağını kaydeden Deniz, işverenin mevcut işçi sayısına ekleyeceği her işçi için devletten destek ve teşvik alacağını, destek ve teşviklerden yararlanacak işverenin prim borcu bulunmaması gerektiğini ve yeni işyeri açan işverenin ise sigortalı sayısının yarısı kadarı için destek ve teşvikten yararlanabileceğini kaydetti. İşverenleri personel istihdam etmeye çağıran SGK İl Müdürü Deniz, "Bu fırsat kaçmaz" çağrısını yineledi.

Deniz, destek ve teşviklerden yararlanacak olan işverenlere şöyle seslendi: “ Sigorta primlerinin yasal süresinde ödenmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması, bildirilen sigortalının fiilen çalışıyor olması gibi şartlar mevcuttur. Çalışacak olan kişiler mutlaka İş-Kur' a kayıtlı olmak zorundadır, aksi halde teşviklerden yararlanması mümkün değildir. “

İş-Kur İl Müdür Vekili Veli Tekkanat ise işbaşı eğitim programları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bu teşvikten sadece özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin yararlanabileceğini ve ilave istihdam edilen her işçi için işverenin maliyetinin 773 TL azalacağını söyleyen Tekkanat, “Uygulanacak teşvik ile işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek ve geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 14:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83