THK KURBAN DERİLERİNİZE TALİP

Alanya Türk Hava Kurumu Başkanı Emine Keyaoğlu bu yılda kurban derilerinin THK'nın toplayacağını belirtti ve vatandaşlardan istekte bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Kurban derisi, toplama yetkisi, Kamu yararına çalışan dernek statüsündeki Türk Hava Kurumuna şubeleri aracılığıyla yetki verildi. Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925’te Yüce Önderimiz Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” öngörüsüyle kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürmektedir.

Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmekte, ücretsiz olarak verilen ücretsiz havacılık kursları, Orman yangın söndürme uçaklarımızla yangınlara müdahale, Organ, hasta ve yaralı nakli için hava desteği ve THK Üniversitesi ile eğitime destek her yıl artarak devam etmektedir.

Dolayısıyla

THK. Halkımızın bağışlarıyla Ülkemize yaptığı katkılar çok önemlidir.

1- Türk Hava Kurumu devlet bütçesinden her hangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre Zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini sürdürmekte ücretsiz olarak verilen havacık kursları her yıl artarak devam etmektedir.

2- Ülkemizin havacılık alanındaki kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması amacı ile öncelikle ‘ THK havacılık vakfı’ ardından vakıf bünyesinde, ‘ Türk Hava Kurumu Ünüversitesi kurulmuştur. Dolayısıyla kurumumuz hem eğitim sistemimize hemde havacılık sektörüne istihdam imkânı sağlamaktadır

3- Yetiştirmiş olduğu pilot ve paraşütçülerle Kapadokya ve İzmir Efes başta olmak üzere ülke Turizmine katkıda bulunmaktadır. Verdiği eğitimlerle gençlerimizin iyi birer evlat iyi birer vatandaş olmalarına katkıda bulunmaktadır

4- Türk hava kurumu bugüne kadar 1.000.000 dan fazla vatandaşımıza havacılık eğitimi vermiştir.

5- Her yıl 20.000 bin üzerindeki gencimize parasız havacılık eğitimi vermektedir.

6- THK bugüne kadar 10.000 pilot yetiştirmiştir. Her yıl 100 pilot yetiştirerek hava yolu şirketlerine gönderilmektedir.

7- 1985 yılında Türkiye’de ilk defa havadan orman yangınları söndürmeye başlamış ve bugüne kadar sayısız orman yangını söndürmüştür. Daha büyük ve gelişmiş yangın söndürme uçağı almaya çalışmaktadır. Bununla ilgili olarak “THK Ormanlar İçin Destek Bekliyor” kampanyası başlatılmıştır.

8- Havadan Hasta – yaralı ve organ taşıyarak birçok vatandaşımızın sağlığını kazanmasına katkıda bulunmaktadır.

9- 150.000 bin paraşütçü yetiştirmiş, yetiştirmeye de devam etmektedir.

10- 2860 SAYILI Yardım Toplama Kanununa dayanılarak çıkarılan Yardım toplama esas usulleri hakkındaki yönetmeliğin 7. Ve 10 Maddesi gereği, TÜRK HAVA KURUMU Şubeleri aracılığıyla Fitre ve Zekat ile Kurban Derisi toplama yetkisi 2860 sayılı Kanunun 5.Maddesinde belirtilen şekilde kurumumuza yetki verilmiştir.

Bu bağlamda;

Gücünü halkımızdan alan Türk Hava Kurumu, verdiğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecektir. Emin olabilirsiniz ki; bu sene uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, uçaklarımızla taşınan bütün hasta ve yaralılarda, yetiştirdiğimiz plot ve paraşütcülerimizle, öğretmenlerimize ücretsiz verilen model uçak kurslarımızla, ülkemizin dört bir yanından gelerek bizden ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözlerindeki ışıltıda sizin de payınız olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 16:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83