TÜREL'DEN İŞÇİ, MEMUR VE ESNAFA 80 MİLYON TL

Antalya Büyükşehir Belediyesi bayram öncesinde toplam 80 milyon liralık ödeme ile işçiye, memura, esnafa bayram ettirdi.

TÜREL'DEN İŞÇİ, MEMUR VE ESNAFA 80 MİLYON TL

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı öncesinde tüm memur, işçi ve hizmet alımı yöntemi ile çalışan personelin, belediye ürün ve hizmet temini yapan tüm esnafın yüzünü güldürdü. Toplamda 8 bine yakın personelin geçmiş dönemden kalan tüm alacakları da dahil olmak üzere maaş ve ikramiyeleri ile mal ve hizmet alımı yapılan esnafın parası ödendi. Büyükşehir Belediyesi bayram öncesinde toplam 80 milyon liralık ödeme ile, işçiye, memura, esnafa bayram ettirdi.

banner111
İşçi dostu olduğunu, yandaşlarını belediyeye doldurarak değil, çalışanların tüm haklarını vererek, mağdur etmeyerek gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kurban bayramı öncesinde de önceliğinin alın teri olduğunu gösterdi. Büyükşehir Belediyesi, Başkan Türel’in talimatı ile mali dengelerini sonuna kadar çalışan lehine zorlayarak, tüm memur, kadrolu işçi ve hizmet alımı ile çalışan personelin geçmiş dönemden kalan alacaklarını, maşlarını, ikramiyelerini hesaplarına yatırttı.  Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan toplam 8 bine yakın personele; maaş, tüm hak ve alacakları ile 2015 yılı ikramiyeleri için 30 milyon TL ödeme yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemde personel maaşlarından kesilen ancak emekli sandığı, SSK, vergi dairesi gibi resmi kurumlara ödenmeyen resmi emanet ödemelerini de yaptı. Ayrıca 2014 yılı Mart sonuna kadar biriken sendika aidatlarının geçmiş dönem borçları tamamen bitirilerek, cari tutarlara döndürüldü.

ESNAFI UNUTMADI

Başkan menderes Türel esnafı da unutmadı ve Büyükşehir Belediyesinin mal ve hizmet alımı yaptığı tüm işyerlerine olan borçlarını ödettirdi. Toplam 50 milyon lira tutarındaki ödemelerin ardından Antalya esnafı bir hafta önce bayram yaptı.
 Daha bir buçuk yıl önceye kadar hizmet alımı ile çalışan işçilerin maaşlarının 4 ay geriden ödenmesi, hiç bir haklarının verilmemesi ile gündeme gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi artık hem geçmiş dönemin borçlarını kapatıyor hem de çalışanların hakkını eksiksiz veriyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri; yapılan ödemeler için her hangi bir ek kaynak sağlanmadığını, işçiye, memura, esnafa bayram ettiren ödemelerin belediye bütçesinin doğru yönetilmesi sayesinde yapılabildiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 14:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83