TÜRSAB, kime, neden ne kadar borçlu?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, borçlyarın dövizdeki artış vce faizin de etkisi ile büyüdüğünü, alacaklıların icra işlemine gittiğini, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı ile Hazine ve Maliye bakanından yardım istediklerini söyledi

TÜRSAB, kime, neden ne kadar borçlu?
 

Kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, 700 milyona ulaşan TÜRSAB borçlarını ödemelerinin mümkün olmadığını bunun için cumhurbaşkanı, Hazine ve Maliye Bakanlığından yardım istediklerini söyledi…
 
Bağlıkaya TÜRSAB’ın 5 ay önceki bilinir finansal borcunun 660 Milyon lira olduğunu, ancak geçen zamanda faizler ve dövizin artmasıyla bu borcun 600-700 milyon liraya yükselmiş olabileceğini söyledi.
 
110 haciz 
 
Bağlıkaya yönetime geldiklerinden bu yana TÜRSAB’a 110 haciz işlemi uygulandığını belirtiyor.
Turizmdays.com’daki haberde Firuz Bağlıkaya’nın  TÜRSAB'ın geçmiş dönemden gelen finansal sorunları halledemediklerini belirterek Finansal sorunlarla ilgili hem Kültür ve Turizm Bakanımıza, hem Hazine ve Maliye Bakanına çözüm yolu önerdiklerini söylüyor.
 
Bağlıkaya, TÜRSAB’ın kendi olanakları ile bu borcu ödemesinin mümkün olmadığını belirterek şunları söylüyor:
 
Kimlere borçlu 
 
'' Durumu en üst düzeydekilere anlatıp izah ettik. Vergi borçlarımız vergi barışı süresince yapılandırdı. Devlet borcu ile ilgili çok fazla sıkıntımız yok. Şahıs borçları var. Dolayısıyla banka borçları var. 
 
Bir de borcun önemli bölümünü oluşturan Kuşadası Kongre Merkezi inşaatından kaynaklanan banka borçlarıdır. Bunları hepsini dğüşündüğünüzde ciddi bir rakam çıkıyor.
 
Müze bileti mağdurları
 
Çok mağdur olmuş arkadaşlarımız var. Arkadaşlar Müze bileti için para vermişler hem paralarını alamamışlar hem biletlerini alamamışlar. Biz onlar için gerçekten çok üzülüyoruz. İlk ödenecek borç onların alacağıdır. Bu arkadaşlar gerçekten TÜRSAB sanarak bilet için para vermişler. aslında TÜRSAB Limited Şirketi’ne vermişler. İlk ödenecek paralar bu paralar olacak. Bunlar gerçekten iş yapmak için ödeme yapmışlar. Onun haricindeki paralar Irak vizesi dolayısıyla alınmış depoziteler var. Bu depoziteler ödenmemiş.
 
Cumhurbaşkanı ve bakandan yardım istedik
 
Bu borçlarla ilgili Cumhurbaşkanımızdan, Hazine ve Maliye Bakanımızdan, Kültür ve Turizm Bakanımızdan durumu anlatarak bir sonuç bekliyoruz.''
 
Faal olmayan acenteler kapanacak 
 
Acentelerle ilgili yasal çalışmalar yaptıklarını anlatan Firuz Bağlıkaya, ''Yasal düzenleme yakında geliyor. Seyahat Acentelerinden gerçekten gayrı faal olanların belgelerin iptali, kapanma işlemlerinin yapılması lazım. Şubeleri kiraya verme işlemi ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Dolayısıyla şubesi olan acentelerin şubelerde çalışanlarının bordolarını istedik. Bu bordolarını ibra edemeyenlerin şubelerini kapatacağız. Demek ki o şubeler kendilerine ait değil. Böyle bir çalışmamız var.  Hak edenlere, gerçekten bu işi yapacağına inandığımız kişilere acente belgesini veriyoruz. Çıkacak yasadan sonra faal olmayan acenteleri kapatacağız'' diye konuştu.
 
Ticari şirktelerin faaliyetini durdurduk
 
''Ticari işletmelerin tamamını gayri faal haline getirdik. Faaliyetlerini durdurduk. Ticari işletmelerden elde edilen bir takım hakları (vize, sigorta gibi)  TÜRSAB'ın içinde bulunan iktisadi işletmeye aldık.”
  

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2018, 09:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83