Üreticiyi sevindiren karar

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev ile telefonda görüştü. Medvedev, tarım ürünleri ihracat kararnamesinin imzalandığını söyledi. Görüşmede yarın Moskova'da yapılacak Erdoğan-Putin görüşmesi ele alındı. İkili ilişkilerin ileriye taşınması teyit edildi.

Üreticiyi sevindiren karar
Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu,  Rusya'nın bazı tarımsal ürünler için uyguladığı ithalat yasağının kaldırılmasının Alanyalı üreticilere "bayram havası" yaşattığını belirtti.

Musluoğlu,  Alanya Toptancı Hali ziyaretinde, Başbakan  Binali Yıldırım'ın,  Rusya Başbakanı  Dimitri Medvedev ile yaptığı telefon görüşmesinde  Medvedev'in bazı tarım ürünlerinin  Türkiye'den  Rusya'ya ihracatına imkan tanıyan kararnameyi imzaladığının açıklanmasının üreticileri rahatlattığını söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından  Rusya'nın narenciye ürünlerine uyguladığı yasağın kaldırıldığını hatırlatan Musluoğlu, "Daha sonra patlıcan, biber, nar, kabak ve marul ürünlerinde de yasak kalktı. Şimdi de 11 üründe yasak dün itibarıyla kalktı. Bu yasakların kalkması, üreticiler için bayram havası estirdi" dedi.

Üreticilerin geçen yıldan beri mağdur olduğunu ifade eden Musluoğlu,  Rusya'nın alternatifinin bulunmadığını savundu. Musluoğlu, "Her ne kadar alternatif aransa da bulma şansımız yok. Nüfus, tüketici ve rakamsal bazda artıları olan bir ülke. Ürettiğimiz ürünlerin ülke ekonomisine katkısı düşünüldüğünde biz örtü altı üreticilerini yasağın kalkması çok rahatlattı" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 09:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83