YENİ PEYNİR YASAĞI NELER GETİRECEK?

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren yeni getirilen düzenlemeyle birlikte peynirin artık ambalajsız olarak satılamayacak olmasının küçük esnafa büyük darbe vuracağını, bütçesine göre istediği ölçüde ve tatmadan peynir alamadığı takdirde de çoğu vatandaşın evine peynir götüremeyeceğini söyledi.

YENİ PEYNİR YASAĞI NELER GETİRECEK?
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, yürürlüğe giren yeni 'Peynir Tebliği'yle ilgili bir açıklama yaptı. 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren peynirin artık ambalajsız olarak satılamayacak olmasının küçük esnafa büyük darbe vuracağını söyleyen Sevimçok, yeni uygulama yüzünden küçük bakkal ve marketlerde peynir satışlarının düşeceğini kaydetti. Başkan Sevimçok, asgari hayat şartlarında geçinmeye çalışan çoğu vatandaşın ise genellikle az bir miktarda ve tüketeceği kadar peynir aldığını ifade ederek, bu yeni düzenlemeyle birlikte artık ambalaj içerisine girecek olan peynirin standart bir boyutta ve fiyatta olacağını, kısıtlı bütçesine göre istediği ölçüde ve tadarak peynir alamayan çoğu vatandaşın ise evine peynir götüremeyeceğini ileri sürdü. 

FİYATLAR ARTACAK, VATANDAŞ KREDİ KARTINA YÜKLENECEK

Tebliğ şartlarının maliyetleri de yükselteceğini savunan Başkan Sevimçok, peynir fiyatlarının da buna bağlı olarak artacağını belirtti. Vatandaşa sen şu kadar peynir alacaksın diye bir dayatmanın yapılamayacağını da söyleyen Sevimçok, bu yeni düzenlemeden en çok küçük esnafın etkileneceğini ve mahalle bakkalından cebindeki parası kadar istediği ölçüde tadarak peynir alıp kestiremeyecek olan vatandaşların kredi kartlarına yüklenerek büyük marketlere yöneleceğini ve böylelikle geleneksel satış yapan küçük esnafa bir darbe daha vurulacağını ileri sürdü. Yasa gereği her türlü gerekli hijyen eğitimlerinin esnaflara zaten verildiğini ve gerekli kontrollerin de yapıldığını ifade eden Başkan Sevimçok, her şeyin sadece paketlerde satılabilmesinin mümkün olmadığını ve bu dayatmanın yerine satış yapılan yerlerin gerekli hijyen standartlarına uygun olup olmadığına bakılmasının çok daha önemli olduğunu da vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83