Yenialp'ten okul kantinleriyle ilgili açıklama

Yenialp'ten okul kantinleriyle ilgili açıklama
Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp yeni dönemde okul kantinlerinde uygulanmaya başlayan kısıtlamalarını değerlendirdi. Oda Başkanı, "Öğrenciler kantinde olmayan herşeye dışarıda rahatlıkla ulaşıyor" dedi. 

2019-2020 eğitim öğretim dönemiyle birlikte kantin kısıtlamaları da başladı. Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, kantin yasakları hakkında konuştu ve kantinlerde hijyenin çok önemli olduğunu söyledi. Yenialp, "Öncelikle hijyene çok önem vermeliyiz. Kantinlerimizde temizlik bizim olmazsa olmazımız haline gelmelidir. Ayrıca okulun çevresinde de hijyene çok önem verilmesi gerektiğine inanıyorum. Kantinlerde bu yıl belli ürünler yasaklandı. Fakat bunu yasakladığınızda öğrenci kapının dışına çıktığında, diğer alışveriş merkezlerinde, farklı yerlerde yasaklanan ürünlere rahatlıkla ulaşabiliyor. Okullarımıza dışarıdan oldukça fazla yiyecek geliyor. Gerek sipariş ile gerekse de çocukların dışarı çıkması vesilesiyle alışveriş yapabilmekteler" diye konuştu. 

"FİRMALAR LOGOYU KABUL ETMEDİ”

Logo şartını iki büyük firmanın raf ömrü sebebiyle uygulamayacağını söyleyen Yenialp, yetkililerin çocukların dışarıdan alışveriş yapma konusunda da uyarması gerektiğini ifade etti. Yenialp, "Logolu ürünler söz konusuydu bu yıl için ama baktığımız zaman bunu kantinlere tedarikçi olarak çalışan iki büyük firma kesinlikle giremeyeceklerini belirttiler. Çünkü raf ömrünün uzun olabilmesi için katkı maddesinin mutlaka konulması gerektiğini söylüyorlar. Eğer olmazsa bunların raf ömrünü sadece iki ayla sınırlı olduğu ve 2 ay içerisinde de bu ürünün bozulacağı belirtiliyor. Bu sebeple de o kanunla ilgili herhangi bir işlem yapılmamakta. Logolu ürün konusunda yine aynı eskiden olduğu gibi diğer marketlere, bakkallara hangi ürün satılıyorsa, onları yine kantinlerimize de satışa devam edecek. Tabii Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği gazlı içecekler ve fast food türü olan ürünleri kantinlerimiz satmayacak. Bizim okul yöneticilerinden ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ricamız çocukların dışarıya kesinlikle gönderilmemesi ve dışarıdan da bu ürünlerin kantinlere ve sınıflarımıza gelmemesi. Bu yönde bir çalışma olursa kantinci esnaflarımız da bir nebze olsun nefes alırlar diye düşünüyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2019, 06:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83