Yerli muzun fiyatı neden düştü?

İthal muzun, yerli muzun fiyatını düşürdüğünü belirten Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, "Konu Ankara’nın gündeminde" dedi.

Yerli muzun fiyatı neden düştü?

 Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, muz hasatının başladığı şu günlerde ithal muzun yerli muz fiyatlarını olumsuz yönde etkilediğini  ifade etti.  

banner111
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Güney, “ Muz fiyatları konusunda son günlerde yaşanan ani iniş. tüm sektörde elbette bir endişe yaratmıştır. Her yıl aşağı yukarı aynı dönemlerde yaşadığımız bu durum bu yıl biraz daha erken yaşandı. Bu durumu yaratan değişik nedenler var. Birincisi yerli muz üretiminin yaklaşık yarısına sahip Anamur bölgesinde her sene bu dönemlerde hasadın maksimum seviyelere çıkması ve bir arz fazlalığının oluşması, ikincisi ise yerli muz üreticilerinin tek rakibi olan muz ithalatçılarının fiyat politikaları.. Bu konuda önceki dönemlerde de buna benzer durumlar yaşanmıştı.  Biz “Alanya Muz Üreticileri Birliği” olarak hükümet ve bakanlık yetkilileri ile görüşerek onların özellikle ithalat faturaları üzerinde oynadıkları oyunları bozdurmuş idik. Bu dönemde yine bu konuda kapsamlı bir dosya hazırlayıp Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU'na sunulmak üzere danışmanına ulaştırdık. Bakanımızın talimatıyla konu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerine aktarıldı. Çözümü konusunda gerekli adımlar atılacak. Bu konudaki çalışmalar aralıksız sürüyor. Olayın takipçisiyiz. Hatta önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir heyet ile Ankara'ya gitmeyi planlıyoruz. Serbest ticaret, elbette herkesin hakkıdır. Dürüstçe yapılan ticaret'e elbette saygılıyız ama bu işten ekmek yiyen binlerce üretici, tesis sahibi,tüccar, nakliyeci ve satıcıların hakkını da kimseye yedirmeyiz. Ancak burada bizlere de düşen önemli görev üretim ve pazarlama konusunda kaliteyi sürekli arttırarak ithal muz ile her seviyede rekabet edebilir seviyelere gelmektir.
Sektörün tüm taraflarını kucaklayan bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece hiçbir kişi ve kuruluş bizim hakkımızı yiyemez. Yeter ki birlikteliğimizi devam ettirelim” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 14:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83