Yücel'in 130. parkı "Mavi Beyaz" çocukların hizmetinde

Alanya Belediyesi'nin Kestel Mahallesi'ne kazandırdığı "deniz temalı" Mavi Beyaz Çocuk Parkı törenle hizmete açıldı. 2 bin 642 m2' lik alana inşa edilen parkın açılışına Belediye başkanı Adem Murat Yücel , meclis üyeleri, birim amerleri, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende ayrıca "En güzel balkon" ve "En güzel bahçe" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yücel'in 130. parkı "Mavi Beyaz" çocukların hizmetinde

Törenin açılış konuşmasını yapan En güzel balkon ve en güzel bahçe yarışması jüri başkanı Profesör doktor Reyhan Erdoğan Alanya Belediyesi'nin şehre sürekli yeni yeşil alanlar kazandırdığına dikkat çekti. Farklı şehirlerde sürekli doğa katliamları olmasına karşın Alanya'nın her konuda olduğu gibi yeşil ve çevre konusunda da öncü bir kent olduğuna vurgu yapan Erdoğan "gurur duyulacak ve mutlu olunacak bir kentte yaşıyorsunuz" dedi

Belediye Başkanı Adem murat yücel ise konuşmasında şehre kazandırılan yeşil alanlar ve parklara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Yerel yönetim olarak önceliği yeşil alanlar ve çocuklara verdiklerini kaydeden Yücel "Göreve geldiği 2014 yılından bu yana merkez ve kırsalda 250 bin m2 alanda  130 adet park inşa ettik" dedi. Alanya'nın tüm mahallerini çocuk parkları ile tanıştırdıklarını kaydeden Yücel çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi.

Kent estetiğini geliştirmek ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen  balkon ve bahçe yarışmasına katılanlara teşekkür eden Belediye başkanı Mavi Beyaz Çocuk Parkı'nın  parkın sağlıkla kullanılması dileğinde bulundu

Konuşmaların ardından dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Yücel ve beraberindekiler çocuklarla birlikte parkın açılış kurdelesini kesti.

Açılış törenine eşi ve kızı ile katılan Başkan Yücel daha sonra parkta oynayan çocuklar ve aileleri ile sohbet etti ve salıncakta  çocukları salladı.



Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2019, 12:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83