17 YILDIR SÜREN ACI TAZELİĞİNİ KORUYOR

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 depreminin acıları, aradan geçen 17 yıl içerisinde tazeliğinden hiçbir şey kaybetmedi. Depremi Gölcük’te yaşayan vatandaşlar, toplam 17 bin 480 kişinin hayatını kaybetmesine, 43 bin 953 kişinin yaralanmasına ve yaklaşık 200 bin kişinin evsiz kalmasına sebep olan Marmara Depremi’nin, Türkiye’de deprem bilincinin artırılması adına bir ders olarak görülmesi gerektiğine inanıyor. Deprem bilincinin Türkiye’de yerleştirilmesi ve vatandaşların olası bir depreme karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Gölcük halkı, depreme hazırlıksız yakalanmanın bedelini çok ağır ödedi.

17 YILDIR SÜREN ACI TAZELİĞİNİ KORUYOR

 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitirenlerin anılması amacıyla, depremin gerçekleştiği saat olan 03.02’de, Gölcük Kavaklı sahilinde bir anma programı düzenlendi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı’nın katıldığı anma töreninde, vatandaşlar kaybettikleri yakınları için önce Kur’an-ı Kerim okudu, daha sonra ise denize kırmızı karanfil attı.

banner111
“Depremde ödediğimiz bedelleri ödemek istemiyoruz”

Anma töreninde basın mensuplarına açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bu anma programları başta tüm şehitlerimizi anmaya vesile oluyor. Ama onun ötesinde de bundan sonraki yaşantımızı sürdüreceğimiz sistem içerisinde alınması gereken tedbirlerin alınarak, oluşacak bir sonraki depremde dün ödediğimiz bedelin, faturanın aynısını ödememek adına önlem ve tedbirlerin alınması ışığında bir anma etkinliği yapıyoruz. Bu dersleri alarak yarınımızı, geleceğimizi şekillendirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
“Deprem şehitlerini yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz”

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ise, “Depremin üzerinden 17 yıl geçti. On yedinci yılında deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Acıları, hiç kuşku yok ki çok taze. Yüreğimizin derinliğinde hissediyoruz. Elbette 17 Ağustoslar ülkemiz için bir milattır. Çünkü bu ülkemizin çok önemli bir deprem merkezi olduğunun ve Gölcükümüzün de son derece büyük bir deprem kuşağı altında bulunduğunun bir göstergesidir” şeklinde konuştu.
“Zaman ilacı değil, zaman özlemi ve hasreti çoğaltıyor”

Konuşmaların ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Deprem Şehitleri Anıtı’na bir çelenk bıraktı. Çelenk bırakılmasının ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak amacıyla denize kırmızı karanfiller bırakıldı. Depremde oğlunu kaybeden Emine Cebeci isimli vatandaş, “Aradan 17 yıl geçmesine rağmen bizim için daha dün gibi geliyor. Acısı, yarası, her şeyi hala tazeliğini koruyor. Bir insanın evlat kaybetmesi öyle kolay değil. Onu kolay büyütmüyorsun. Hani derler ya, ‘Zaman ilacıdır’ diye, zaman ilaç değil. Zaman sadece özlemini çoğaltıyor. Hasretini çoğaltıyor. Tek şey istiyoruz, bundan sonraki depremlerde en azından kimsenin bizlerin yaşadığını yaşamamasını istiyoruz. Bu günler bizim için sözün bittiği yer. Ben 17 yıl önce bu saatlerde oğlum ile birlikteydim” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 11:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83