2020 yılının ilk meclisi gerçekleşti

Alanya Belediyesi aylık olağan meclis toplantılarının 2020 yılı ilk oturumu gerçekleşti.

2020 yılının ilk meclisi gerçekleşti
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleşen oturumda, Alanya Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını Alanya Belediye Meclis Salonu’nda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis oturumunun açılışında konuşan Başkan Yücel, yeni yılın ve yeni yılda alınacak kararların Alanya ve Alanyalılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Yücel, aşırı yağışlar nedeniyle olumsuz olarak etkilenen vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini ileterek Alanya Belediyesi olarak gerekli her çalışmayı titizlikle yürüteceklerini ifade etti. Başkan Yücel, “Mutlu insanların yaşadığı bir kent yapmak için belediye olarak uğraşıyoruz. Yeni yılda yeni hedeflerle, kararlılık ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Antalya bölgesinin tamamında etkili olan yağışlar kentimizin çeşitli mahallelerini de olumsuz bir şekilde etkilemiştir. Sel ve hortumdan etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için 7/24 görevimizin başındayız. Çevre ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutluyor, basın mensubu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da ölüm yıldönümünde bir kez daha anıyor, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum” dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Gündeme ilişkin konuşmaların ardından Meclis’e gelen konuların görüşülmesi ve tartışılmasına geçildi. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesi gereği oluşturulan Denetim Komisyonu üyeleri gizli oylama ile yeniden belirlendi. Oylama sonucunda komisyonda Tunahan Kasapoğlu, Fevzi Alaettinoğlu, Nazmi Zavlak, Alper Birer ve Fikret Arık yer aldı.

HAYVANLARIN KORUNMASI İÇİN YENİ ADIM

Alanya’da hayvan haklarının korunması ve güvenliğinin arttırılması amacıyla ilçe genelinde işinde uzman ‘Hayvan Zabıtası’ biriminin kurulması talebi gündeme alındı. Geçmişte yanlış anlaşılmalara yol açan tartışmaların sona ermesi ve hayvanların güvenli yaşam şartlarını arttırması amaçlanan proje, uygulanabilirliği ile ilgili araştırma yapılması için komisyonlara havale edildi. Başkan Yücel de hayvan haklarına yönelik çalışmalardan bahsederek, “Kanunlar çerçevesinde hayvanların kısırlaştırılması ve toplanması çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda sadece geçtiğimiz yıl 1200 hayvan kısırlaştırılma işlemlerine tabi tutulmuştur” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “EN BÜYÜK ARZUMUZ KENTİN ÖNÜNÜ AÇMAK”

Dilek ve temenniler bölümünde Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin konuşan Başkan Yücel, “Büyüyen ve gelişen şehrimizde modern ve güvenli yerleşim yerlerinin sayısını artırmak, trafiği azaltmak, yeşil alan sorununu çözmek, otopark sıkıntısını gidermek için projeler hazırladık. Bu projeleri de 3 farklı şekilde taslak olarak yayınlayıp 3 ay süreyle askıya çıkardık. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var, Alanya Osmanlı’nın liman kenti Selçuklu devletinin kışlık başkenti cumhuriyetin ise turizme açılan bir penceresi olmuş kentin idarecileriyiz. Biz bu şehrin önünü açmak, şehre nefes aldırmak istiyoruz. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. Bu çalışmalarda da hiçbir zaman seçim kaygısı duymadık, ne hak yedik ne de hak yedirdik. Şehrimizin ihtiyacı neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki alnımızın akıyla da bu projenin içerisinden çıkacağız” dedi. Başkan Yücel’in ardından Cumhuriyet Mahallesi’nde yürütülecek çalışmaların ihale yükümlüsü Kentsel Yenileme Merkezi (KEYM) firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yılmaz, projeye eklenen son detayları ve projenin geldiği noktayı meclis üyelerine aktardı.













Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2020, 19:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83