ABD’nin Kudüs kararına Antalya’dan tepki

Antalya’da, ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiği Kudüs kararına tepki gösterildi. Ellerinde pankartlarla toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, kararı protesto etti.

ABD’nin Kudüs kararına Antalya’dan tepki
Antalya’da, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından protesto gösterisi düzenlendi. Kapalı yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi üzerinde toplanan Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri ve vatandaşlar, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. 

Kadınların da katılım sağladığı eylemde STK’lar adına bir basın açıklaması yapan Memur-Sen, Eğitim Bir Sen Antalya Başkanı Mustafa Çoban, ABD’nin bu hamlesinin manevi ve tarihi kıymete sahip Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek olduğunu söyledi.

“ABD, İsrail’in başkantinin Washington olduğunu idrak etmeli”

3. Dünya Savaşı’nın en ateşli bölümünün İslam Coğrafyası üzerinden yapılmaya çalışıldığını kaydeden Çoban, “ABD-Israil ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirmeye ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrıımızın muhatabıdır. Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD, İsrail’in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli” dedi.

Siyonizme karşıtı Yahudilere çağrı

Açıklamasında, İsrail’in uzun zamandır Filistin’e uyguladığı şiddete de deyinen Çoban, şunları söyledi:
“Yüzyılı aşkın süredir Filistinliler’e karşı şiddet uygulayan Siyonst çetenin ideallerine bu derece dstek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir duum değildir elbette. Sıl neden kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejisidir. Görünen odur ki Kudüs; çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarşisinin yaşadığı iktidar çatışmasının gizleme aparatı olarak seçilmiştir. Bu yönüyle de çağrımızın bir diğer muhatabı siyonizme karşı çıkan samimi Yahudileredir. Çünkü Kudüs, samimi Yahudiler’in de sığınağı ve inançlarını yaşama alanıdır”
Yaklaşık yarım saat süren protesto gösterisi sonrası grup slogan atarak dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 14:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83