AK Gençlik Mevlana’yı andı

Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Hz. Mevlana’yı anmak için muhteşem bir etkinliğe imza attı. Yüzlerce davetlinin katıldığı Şeb-i Arus Vuslat Gecesi ayakta alkışlandı.

AK Gençlik Mevlana’yı andı

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı, dün akşam Alanya Kültür Merkezi’nde Hz. Mevlana’nın vefatının 745. yılı dolayısıyla Şeb-i Arus Vuslat Gecesi düzenledi. 


Geceye AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, AK Parti Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz İçmen, Alanya Müftüsü İhsan İlhan, oda ve STK Başkanları, kurum müdürleri ve yüzlerce davetli katıldı. Salonun hınca hınç dolduğu muhteşem etkinlikte davetliler AK Gençleri ayakta alkışladılar.

İÇMEN: “YÜCE GÖNÜLLERİMİZDE BULUNAN HZ. MEVLANA’YI ANMAK İÇİN BURADAYIZ”

Programın açılışını Müftü İhsan İlhan yaptı. Müftü İlhan’ın önderliğinde davetliler Hz. Mevlana’yı dualarla andılar. Programın açılış konuşmasını ise organizasyonun sahibi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz İçmen gerçekleştirdi. Hz. Mevlana’yı anmak üzere bir araya geldiklerini belirten Başkan İçmen, “Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerinin vefatının 745. yılı anısına onu ve eserlerini anmak için buradayız. Bugün buraya iştirak eden bütün davetlilerimiz, tüm dünyevi koşturmacaların bir kenara bırakarak Hz. Mevlana’yı anmak için bu salonda toplandılar. Hepimizi buraya toplayan sebep ise Hz. Mevlana’nın muhabbetidir. O muhabbet mekanı ve makamı biz gençlerin yüce gönlüdür. Hz. Mevlana diyor ki, ‘Ölümümden sonra benim mezarımı yerlerde aramayın, benim mezarım insanların gönlündedir.’ İşte yüce gönüllerimizde bulunan Hz. Mevlana’yı anmak ve muhabbetini sizlerle paylaşmak için buradayız. Sözlerimi fazla uzatmadan sizleri hazırlamış olduğumuz program ile baş başa bırakıyor, katılım gösteren tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.

TOKLU: ”GENÇLİK KOLLARI İLE GURUR DUYUYORUM”

İçmen’in ardından ise AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, söz aldı. Başkan Toklu yaptığı konuşmasında, “Hamdım, Piştim yandım diye hayatını özetleyen Hz. Mevlana’nın 745. Şeb-i Arus programında hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün burada sevginin, muhabbetin ve samimiyetin işlendiği, bunların bir arada bulunduğu kutlu bir geceyi sizlerle birlikte idrak etmekteyiz. Gençlik Kollarımızın düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus programında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken, bir taraftan da gençlik kollarımızın sadece bayrak asan, siyaset yapan, siyaset ve teşkilatçılıkla ilgili projeler üretmesinin dışında böyle anlamlı böyle manevi bir programa da ev sahipliği yapmış olmalarının gururunu AK Parti Alanya İlçe Başkanı olarak bir kez daha yaşamaktayım. Hz. Mevlana nasıl ki toprağın üstünden göklere yükselen minareler, kubbelerin mimarı Mimar Sinan varsa, toprağın altında da gönlümüzü okşayan, ruhumuzu besleyen, kalbimizi onaran bir mimarın olduğunun en somut göstergesidir. Bugüne kadar yaşantımızda önümüze kılavuz olarak aldığımız, teşkilat çalışmalarımızda bir yol gösterici olarak gördüğümüz Mevlana’yı burada kalabalık bir şekilde anmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Hz. Mevlana ölümünü, vuslata eriş yani Allah’a kavuşma olarak adlandırmış. Bu geceyi de Şeb-i Arus yani düğün gecesi olarak adlandırmıştır. Başta Gençlik Kolları Başkanımız Yılmaz İçmen kardeşimiz olmak üzere tüm genç kardeşlerimize böyle bir akşamda bizlere böylesine samimi, hoşgörü ve diyalogun en üst seviyede olduğu bir gecede buluşturdukları için tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Toklu’nun ardından söz alan Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan’da programı düzenleyen İçmen ve ekibine teşekkür ederek, Şeb-i Arus’un öneminden bahsetti. Doğan, Hz. Mevlana’nın kendilerine her zaman örnek ve yol gösterici olacağını söyledi.

AK GENÇLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİLER

Konuşmaların ardından program gençlik kollarının hazırladığı video izletilerek başladı. Programın devamında Hz. Mevlana’nın hayatı izleyicilere anlatıldı. Şiir ve ilahilerle süslenen biyografi anlatımı ile izleyicilere Hz. Mevlana’nın hayatından kesitler sunuldu. Daha sonra ise program muhteşem bir semazen gösterisi ile devam etti. Genç semazenler izleyicilerin büyük beğenisini kazanırken, dakikalarca alkışlandılar. Programın son bölümünde ise İlçe Müftülüğü’nün ney ve ilahi ekibi sahne alarak seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattılar.

banner111

AK Parti İlçe Gençlik Kolları salona sığmayan ve ayakta dahi izleyicilerin takip ettiği bu güzel program ile vatandaşlardan ve siyasilerden tam not aldılar.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018, 11:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83