Alanya caddelerinde renk cümbüşü

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü merkez şantiyede bulunan serada ilçenin farklı noktalarında konumlandırılmak üzere birbirinden özel bitki çeşitleri üretiliyor.

Alanya caddelerinde renk cümbüşü

Begonvil ya da halk arasında bilinen adıyla gelin duvağı çiçeği, son günlerin popüler bitki türleri arasında yer alıyor. Hem peyzaj maliyetini aza indirerek tasarruf sağlayan, hem de uzman ellerde yetiştirilen bitkilere can veren seralarda üretim aralıksız devam ediyor. Her yıl kendi ürettiği bitkilerle parkları süsleyen ve Alanya’nın oksijen kaynaklarını güçlendiren Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, D- 400 karayolu üzerinde Keykubat Bulvarı, Tosmur ve Kestel Mahalleleri arasında ikinci etabı devam eden orta refüj peyzaj çalışmaları sonucunda daha şık ve estetik görünüm kazanmasını hedefliyor.

banner111




Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar “Kavşak ve refüjlerin temizliği, mevsimlik çiçek dikimi, ağaçlandırma ve çalı türlerinin dikimi ile şehrimizin daha yeşil ve yaşanılabilir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gibi bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına ilçemizdeki tüm parklarda, yeşil alanlarda, kaldırımlarda, refüjlerde ve kavşaklarda devam edeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2019, 12:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83