Alanya'daki o barajla ilgili bakanlıktan açıklama geldi

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin soru önergesine bakanlıktan yanıt geldi

Alanya'daki o barajla ilgili bakanlıktan açıklama geldi
Milletvekili Bahşi’ye Bakanlıktan gelen cevapta şunlar yer almakta:

“Yeniköy baraj inşaatında, memba batardosu, dolusavak imalatları, derivasyon tüneli kazı, destekleme ve betonarme imalatları ile giriş ve çıkış portal yapıları, baraj ulaşım yolu, ünite yolları ve kaya ocağı ulaşım yolu, plinth ve enjeksiyon imalatları, gövde kazı imalatları tamamlanmış olup, gövde dolgusunda %16 mertebesine gelinmiştir.

14.10.2015 tarihinde temel atması gerçekleştirilen barajda; yüklenici  firma 18.01.2019 tarih ve 30659 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ve yürürlüğe giren 7161 Kanun No’lu Verg Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 32’inci Maddesinin “Sözleşmelerin tasfiyesi veya devri” başlıklı geçici 4’üncü Maddesi uyarınca yüklenici firma tasfiye talebinde bulunmuş, tasfiye talebi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca “Olumsuz” olarak değerlendirilmiştir. Tasfiye talebinin olumsuz sonuçlanması sonucunda yüklenici firma tasfiye talebinin tekrar değerlendirilmesi için hukuki yola başvurmuştur.

Baraj yapımı işinde her aşama takip edilmekte olup, çevredeki vatandaşların mağduriyetlerinin oluşmaması için azami çaba sarf edilmektedir. Bu noktada vatandaşlardan arazilerinde çukur açıldığına dair kurumumuza yapılan herhangi bir şikayet başvurusu bulunmamaktadır.

İlaveten çalışanların her hakkediş döneminde varsa alacakları hakkedişlerden kesinti yapılmak suretiyle kendilerine ödenmiştir


Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 12:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83