Alanya’da bir ilk: Lise öğrencileri İngilizce Münazara’da ter döktü

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Antalya’da bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan liseler arası İngilizce Münazara Yarışması’nın 1. ve 2. tur karşılaşması 16 okuldan 16 takım, 90 katılımcı öğrenciyle Hüseyin Girenes Fen Lisesinin konferans salonunda başladı.

Alanya’da bir ilk: Lise öğrencileri  İngilizce Münazara’da ter döktü

Turnuvanın 1. ve 2. karşılaşmasında öğrenciler teknoloji, sosyal medya, trafik kazaları, sanat ve bilim gibi güncel konulardan seçilen başlıklar altında kendi takımlarının tezini savunarak ter döktü. Münazarada dereceye giren takımlar ise bir üst tura yükseldi.


"ALANYA TARİHİNDE İLK KEZ İNGİLİZCE MÜNAZARA"

Münazara hakkında bilgiler veren Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, yarışmanın oldukça güzel geçtiğini söyledi. Er, "Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı kapsamında akademik çalışmaların yanında farklı projeleri de hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle bakanlığımızın 2023 vizyon belgesinden sonra ülkemizde yapılan eğitimlerin güzel örnekleri ortaya çıkıyor. Müdürlüğümüz olarak geleneksel hale getirdiğimiz liseler ve ortaokullar arası münazara yarışmalarına bu yıl İngilizceyi de eklemiş olduk. Alanya tarihinde ilk kez İngilizce münazara yarışmaları düzenleyip bugün başlangıcını hayata geçirmiş olduk. Özellikle tüm liselerimizi davet edip yarışmalara katılması noktasında gerekli açıklamaları yaptık" dedi.

YARIŞMAYA 15 DEVLET LİSESİ KATILIM GÖSTERDİ

banner111

İlçede İngilizce münazara yarışmalarına 16 lisenin müracaat ettiğini aktaran Er, bunların 15’in devlet okullu olduğunu belirtti. Er, "Yarışmanın 1’inci etabını bugün tamamladık. Çocuklarımızın ne kadar güzel İngilizce konuştuklarını izledik. Özellikle çocuklarımıza şans verildiğinde neler yapılacağını gördük. Tabii ki netice 16 okulumuzdan 1’i birinci olacak ama bizim için katılım sağlayan ve bu yarışmaya katkı sağlayan herkes bizim gönlümüzde birincidir. Yarışmalarımızı farklı periyotlara ayırdık ki çocuklarımız yapmış olduğu çalışmalarda kendi hatalarını görme fırsatı oluyor. Özellikle finali 4 şubattan sonrasına ayarladık. Şuan öğretmenler, öğrenciler ve velilerden olumlu tepkiler aldık. İngilizce münazarayı ilk kez liseler arasında başlattık, ortaokullar arasında seneye yapmayı da düşünüyoruz. Diğer münazara yarışmalarında olduğunu gibi İngilizce münazara yarışmasını da geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 13:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83