Alanya’daki proje binlerce çocuğa umut oldu

Alanya merkezli olan ve Türkiye'den 81 il, 20 ülke, 500 öğretmenin katılımıyla gerçekleşecek ‘Kuşlara Bir Damla Umut’ projesi kapsamında 30 bin öğrenci eş zamanlı olarak 27 Aralık'ta Beş Ağaç mevkiinde kuşlar için ağaçlara yemlik asacak.

Alanya’daki proje binlerce çocuğa umut oldu

Ülke geneli ve yurt dışından 30 bin öğrenciyi harekete geçiren, ‘Kuşlara Bir Damla Umut’ isimli sosyal sorumluluk projesi bu yıl çok daha geniş bir katılımla gerçekleşecek.

20 ülke, 81 şehir, 500 öğretmen ve 30 bin öğrenciyi harekete geçiren “Kuşlara Bir Damla Umut Projesi” toplam 55 öğrencisi bulunan  Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Mahmutlar Kılıçaslan İlköğretim Okulu Müdürü Fatma Ayan tarafından yürütülüyor. Beş Ağaç Mevki'nde verilecek starda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'de öğrencilere eşlik edecek.Aynı zamanda TURÇEV Orman Okulu olan Kılıçaslan İlköğretim Okulu Müdürü Fatma Ayan tarafından ilki geçen yıl hayata geçirilen proje kapsamında, geçen yıl 12 ülke ve Türkiye’nin tüm şehirlerinden 20 bin öğrenci kuşlara yemlik yapıp doğaya bırakmıştı.




MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ER: “GURURLANDIK”

Alanya iLÇE Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de, “Doğadaki dostlarımız olan kuşları soğuk kış günlerinde hatırlamak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen ve farkındalık yaratan projenin Alanya merkezli olması camia olarak bizleri gururlandırdı" diye konuştu. 

Büyük bir katılımla gerçekleşecek projeyle çocuklarda çevre ve doğa bilinci oluşturmak, doğaya ve canlıya saygı duygularını  geliştirmenin amaçlandığını vurgulayan Hüseyin Er, "Proje, geri dönüşüm ve Proje bu yıl daha da büyüdü ve KKTC, Sırbistan, Cezayir, Sri Lanka, Güney Kore, Romanya, Fas, Ukrayna, Tataristan, Bangladeş, Nijerya, Nepal, Tayland, Vietnam, Birlişik Arap Emirlikleri, Norveç, Almanya, Danimarka, ABD ve Avustralya’dan gönüllüler  projeye dahil oldu.

PROJE NASIL BÜYÜDÜ?

Proje bu yıl daha da büyüdü ve KKTC, Sırbistan, Cezayir, Sri Lanka, Güney Kore, Romanya, Fas, Ukrayna, Tataristan, Bangladeş, Nijerya, Nepal, Tayland, Vietnam, Birlişik Arap Emirlikleri, Norveç, Almanya, Danimarka, ABD ve Avustralya’dan gönüllüler  projeye dahil oldu.

Bu yıl yüzlerce öğretmen ve binlerce öğrencinin 27 Aralık’ta eş zamanlı ağaçları yemliklerle donatacağı proje, Aslen Erzurumlu olan ve Alanya-Mahmutlar Kılıçaslan İlköğretim Okulu’nda müdür olarak görev yapan Fatma Ayan öğretmenin geçen yıl  sosyal medyadan bir mesaj yayınlamasıyla başladı. Ayan, “Gelin bu projeyi birlikte yapalım” şeklindeki mesajını yayınladıktan sonra hızla yurt dışı ve yurt genelindeki öğretmenler projeye dahil oldu.

Bu yıl ise 20 ülkeden gönüllüler  projeye dahil oldu. Nijerya 1020, Bangladeş 600, Romanya 600 ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki 1000 öğrenci destek vermek için yemlikleri hazırladılar. Proje günü olan 27 Aralık’ta 30 bin öğrenci 500 öğretmen ve velilerin de katılımıyla buğday, arpa, kuş yemi kullanılarak öğrencilerin elleriyle hazırladıkları yemlikler ağaçlara asılacak.

Proje Koordinatörü Mahmutlar Kılıçaslan İlköğretim Okulu Müdürü Fatma Ayan, “Geçen yıl başlattığımız ‘Kuşlara Bir Damla Umut’ projesi serüvenine  bu yıl daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz. İki yıldır kuşlarla ilgili bir farkındalık oluşturduk. Biz zaten bir orman okuluyuz. Çocuklarımızın bundan sonra doğa ve hayvanlarla ilgili daha duyarlı olacaklarına inanıyorum” dedi.

banner111

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2018, 14:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83