Alanyalı ekip Sivas’ta sultanlar gibi ağırlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın katkılarıyla Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği (SİFAHOD) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Sultan Şehir Geleneksel Kültür ve Kardeşlik Gecesi etkinliğinin 9.´su gerçekleştirildi. Gecede Alanya’yı Otantik Kültür Sanat ve Halk Oyunları Topluluğu temsil etti.

Alanyalı ekip Sivas’ta sultanlar gibi ağırlandı
SULTANLAR GİBİ AĞIRLANDILAR

Sivas'a 25 kişilik ekiple giden Otantik Kültür Sanat ve Halk Oyunları Topluluğu, Sivaslıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Ekip Sultan Şehir olarak anılan Sivas'ta, sultanlar gibi ağırlandıklarını dile getirdi. İlk gün Sıvas’ı gezip, SİFAHOD derneğinin düzenlediği kaynaşma yemeğine katılan ekip, yöresel lezzetleri tattı. Ardından Kırıkkale Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu, Sivas Halkoyunları Topluluğu ile SİFAHOD Aşık, Ozan Türk Halk Müziği Fasıl Topluluğu´nun yöresel müzik ve halk oyunları ile eğlenceli bir gece geçirdiler.

“AŞK” SAHNESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ!

banner111

9.Sultan Şehir Geleneksel Kültür ve Kardeşlik Gecesinde, Alanya Otantik Kültür Sanat ve Halk Oyunları Topluluğunun projesi olan “Aşk" sahnesi sergilendi. Sivaslılara adeta görsel şölen yaşatan ekip sürekli alkış aldı. Seyircilerin gösteriyi sürekli telefonlar ile fotograf çekmesi ve video ya alması dikkatlerden kaçmadı. Sahne sonrası Sivaslılar Alanya ekibi ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

ALANYA’YA ÖDÜL VE PLAKETLERLE DÖNDÜLER

Gece sonunda organizasyon sahibi SİFAHOD Başkanı Ahmet Ayık, “kilometrelerce uzaklıktan gelen, davetimizi kabul eden,bu güzel gecede kültür kardeşliğini yaşatan Alanya ekibine, Otantik KültürSanat ve Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Çağrı Daşçı ve buluşmamıza vesile olan Aslan Uslu hocamıza çok teşekkür ederim. Mutlaka yine bir araya geleceğiz. Artık Sivas'ta bir kapınız var. askeriniz olur, göreve gelen, gezmeye gelen yakınınız olur. Her türlü yardımcı oluruz” şeklinde konuştu. Ardından Çağrı Daşçı ve Aslan Uslu’ya plaket takdim edildi. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Alanya’dan gelip gecemizi onurlandırdığınız için, değerli hocalarımıza, Otantik Kültür Sanat ve Halk Oyunları Topluluğu’ na çok teşekkür ederim. Umarım sizlerde memnun kalmışsınızdır. Sivas'a herzaman bekleriz. Alanya Belediyesine destek ve katķıları için teşekkür ederiz.”Dedi. Ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür plaketini İletmek üzere Aslan Uslu ve Çağrı Daşçı'ya takdim etti. Ayrıca ekip üyelerine tek tek Sivas Belediyesi tarafından hediyeler takdim edildi. Otantik Kültür Sanat ve Halk Oyunları Topluluğu adına Çağrı Daşçı ve Aslan Uslu teşekkür konuşmalarının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in selamını iletip, Alanya’dan götürülen hediyeleri takdim ettiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2019, 18:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83