Alanyalı gençlerden Çanakkale çıkarması

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen Çanakkale Gezisi Alanya HEP Üniversitesi bünyesinde ilk kez gerçekleştirildi.

Alanyalı gençlerden Çanakkale çıkarması

AHEP Türkoloji Araştırmaları Topluluğu “Tarihi ve Kültürel Gezi Faaliyetleri”ne  18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle Çanakkale Gezisi ile devam etti.

Türkoloji Araştırmaları Topluluğu Başkanı Muhammet TIYMAÇ yaptığı açıklama da; “Tarihimizin en hüzünlü zaferidir Çanakkale. Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekün direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir. 250 bin insanımızın şehadet mertebesine ulaştığı Çanakkale’de her yaştan insanımız gönüllü olarak savaşmış, kadınlar cephedekiler için çorap örmüş, mermi imalatında bile çalışmışlardır. Kısaca vatanın her bir ferdi kendisine yönelen bu vahşi akına elbirliğiyle dur demesini bilmiştir.

banner111

Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferi’ni elde etmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır.Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklardır. Ruhları şad olsun! Bizler 103 yıl önce buralarda savaşan dedelerimizin, babalarımızın, şehitlerimizin hissettiği duygularla buradayız. Her Türk gencinin görmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda olan Çanakkale’yi her yıl mutlaka ziyaret edeceğiz. Topluluk faaliyetlerimiz de bizden desteklerini esirgemeyen Alanya Belediyesi’ne, Alanya Türk Ocağı Başkanı Hasan Peker’e, Alanya Türk Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Çelik’e, Alanya Türk Ocağı Gençlik Kolları Alper Göksu beyefendilere, üniversitemiz rektörü Prof.Dr.Mehmet Durdu Öner’e, üniversitemiz genel sekreteri Dr. Öğrt. Üyesi Murat Ertan Doğan hocama, topluluk akademik danışmanımız Dr. Öğrt. Üyesi Nihan SİDAR hocama teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 12:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83