Alanya’yı gaziler temsil edecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yetişkin Gençler Türkiye Bocce finalinde Alanya'yı Gaziler Bocce Takımı temsil ediyor.

Alanya’yı gaziler temsil edecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu  42 Bocce takımından oluşan Yetişkin Gençler Türkiye  Bocce Finali,  Belek Port Nature Luxury Resort'de gerçekleşiyor.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Türkiye'de ilk  olarak Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Alanya Şubesi tarafından oluşturulan Gaziler Bocce Takımı finalde  41 takımla yarışıyor.

BOCCE HAKKINDA

Bocce’nin tarihi milattan binlerce yıl öncesine, Anadolu’ya dayanıyor. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “bocce” adını da Romalılardan almıştır. O dönemlerde Anadolu’da Türklerin var olduğu ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde adı Bocce olmasa da benzer birçok oyunun oynandığı göz önüne alınırsa, Bocce’nin ata sporlarımızdan olduğunu söylemek de mümkündür.

banner111

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 09:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83