ALKÜ’de Lojistik Zirvesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından organize edilen geleneksel 2. Lojistik Zirvesi başladı.

ALKÜ’de Lojistik Zirvesi

Bulunduğu sektörde alanında uzman kişileri öğrenciler ile bir araya getirerek iş hayatındaki deneyimlerinden faydalanmaları amacıyla düzenlenen zirvenin ilk gününde üç oturum gerçekleştirildi. İşletme Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen zirvenin açılışına ALKÜ Rektör Yardımcısı ve Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş, Genel Sekreter Fatih Özdemir, SKS Daire Başkanı Hayri Akın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Zirve’nin açılış konuşmasınıyapan Güneş,“ Lojistik kavramı insanlığın varoluşundan beri vardı. İnsanların ihtiyaçları var ve çok farklı yerlerde yaşıyorlar ki bu da lojistik mefhumunu,üretilen ürünlerin insanların bulunduğu yerlere iyi ve etkin bir şekilde aktarılması süreçlerini kapsıyor” dedi.

banner111

“SİZLER ÇOK ŞANSLISINIZ”

İlk oturumu ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden 2017 yılında başarıyla mezun olan ve şu an Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde Ar-Ge Mühendisi olarak iş hayatına atılan Muhammed Talha Seval gerçekleştirdi. Seval salonda bulunanlara kendisinin de birkaç yıl öncesine kadar bu sıralarda oturuyor olduğunu söyleyerek şimdi icra ettiği mesleği hakkında deneyimlerini paylaşıyor olmaktan dolayı büyük onur ve heyecan duyduğunu ifade etti. Talha konuşmasının devamında; “Arkadaşlar ben 2013 yılında bu üniversiteye geldiğimde sizler kadar şanslı değildim. Biz geldiğimiz zaman tek bir binada ders görüyorduk. Tek bir bina derken sadece mühendisler değil tüm birimler tek bir binada bulunuyorduk. Ama şimdi bakıyorum artık farklı binalarda ve farklı sosyal etkinliklerin olabileceği bir kampüs havasına bürünmeye başlamış üniversitemiz” diyerek duygularını ifade etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bel-San Genel Müdürlüğünde Ar-Ge biriminde çalıştığını belirten Talha, bu noktaya gelene kadar edindiği tecrübelerini salonda bulunanlarla paylaştı.

Birinci oturumun ardından sırasıyla Aras Kargo Eski Bölge Müdürü Ümit Akkum ile öğleden sonraki oturumda Vestel Planlama ve Lojistik Müdürü İsmail Çelikmez hazırladıkları sunumlar ile öğrenciler ile bir araya geldiler.

08 Mart Cuma günü (yarın) da devam edecek olan zirvede Türk Hava Yolları (THY) Hava Kargo Uzmanı Gül Durak ve UNİLEVER Ulaştırma Müdür Yardımcısı Sefa Tecim öğrenciler ile bir araya gelecek.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 16:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83