ALKÜ’lü tıpçılar beyaz önlüklerini giydi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydiler.

ALKÜ’lü tıpçılar beyaz önlüklerini giydi

 Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde birbirinden güzel görüntüler kaydedildi.  Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Güneş , Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Yuluğ, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasında  14 Mart Tıp Haftası ve Tıp Günü'nün anlam ve önemini anlatan Prof. Dr. Burak Yuluğ" Bildiğiniz gibi ülkemizin iyi yetişmiş üst düzeyde, donanımlı, yeniliklere açık hekimlerimizin sayısı giderek artmaktadır ve asil hedefimiz bu hekimlerin sayısın arttırmaktir. Bu bağlamda üniversitelerde yetişmiş öğretim üyelerimizin ve nitelikli sağlık personellerinin sayısı artmaktadır. Yeni teknolojik olanaklara kavusulup bunlara uygulamaya geçirdikçe özellikle arastirmaya yönelik altyapının artmasıyla birlikte ülkemiz dışına giden hasta sayısının azalacağını ve ülkemizin lider konumda olacağını düşünüyoruz. Hekim hangi durumda olursa olsun savaşta, afette hic düşünmeden görevini elinden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalışır ve bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Hastaların derdine dermanda bulunmak bizlerin görevidir. 14 Mart Tıp Haftası ve Tıp Günü'nün gelecekte de tüm sağlık kuruluşlarıyla birlikte bir bayram olarak kutlanmasını ve sorunların azalmasını umut ediyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

“ALANYA'DA OKUMAK BİZİM İÇİN ŞANS”

Daha sonra Prof. Dr. Yuluğ’dan sözü alan Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Güneş "Anne karnından ölüme kadar doktorlara ihtiyacımız var. Herkesin ihtiyacı olan kutsal bir meslek. Öğrencilerimize bu bağlamda büyük görev düşüyor. Sorumluluklarınız büyük siz kaçıncı sınıf olursanız olun o önlüğü giydiğiniz andan itibaren bizim için doktorsunuz. O önlük leke tutmaz. Neden beyaz önlük iyiye dair her seyi koyabilirsiniz beyaz önlüğe iyilik, dogruluk,dürüstlük, cesurluk. Doktor olacaksınız fakat iyi bir doktor olmanız önemli bunun icin de iyiliksever olmanız, hastaların dertlerini dinlemeniz, mütevazı olmanız gerekir" dedi.

 

 

banner111

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2019, 09:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83