Bakan Çavuşoğlu acı bilançoyu açıkladı

Bakan Çavuşoğlu acı bilançoyu açıkladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında koronavirüs salgını nedeniyle ülke dışında yaşayan 98 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "50'den fazla ülkeden 20 binden fazla vatandaşımızın dönüşünü sağladık. Şu anda diğer ülkelerde de 10 bin civarında Türk vatandaşı var. Tabii karantina şartlarını da göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızı önümüzdeki süreçte de getirmeye devam edeceğiz. Getiremediklerimize de desteğimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

KIRAN SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yurt dışında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşların sayısını açıkladı.
Koronavirüs salgınında yaşanan kayıplarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Sn Bakanımız @trthaber canlı yayınında açıkladı: Maalesef yurt dışında koronavirüs sebebiyle 98 vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“EN FAZLA CAN KAYBI İTALYA’DA”

Koronavirüs salgını sonrası kayıplar gün geçtikçe artarak devam ediyor. Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 639'a, vaka sayısı ise 823 bin 284'e ulaştı.Kovid-19 yüzünden bugüne kadar en fazla can kaybı, 12 bin 428 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da gerçekleşti. Onu 8 bin 269 can kaybıyla İspanya ve 3 bin 402 can kaybıyla ABD takip etti. Salgının ortaya çıktığı Çin, 3 bin 305 can kaybıyla dördüncü sırada yer aldı. Türkiye’de ise toplam vaka sayısı 13.531, hayatlarını kaybedenlerin sayısı ise 214'e yükseldi.  

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 10:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83