Belediyespor’dan modern dans kursu

Alanya Belediyespor, spor okulları bünyesine modern dans kursunu da dahil etti. Belediyespor, bu kapsamda açtığı modern dans kursu ile çocukların kişisel eğitimine de katkı sağlıyor.

Belediyespor’dan modern dans kursu

 10-15 yaş arası çocuklara yönelik kısa bir süre önce açılan modern dans kursuna ilgi şimdiden yüksek oldu.

Şu anda toplam 20 çocuğun katıldığı  modern dans kursunda, minik dansçılara alanında uzman eğitimci Julia Dilay Ulutunçok tarafından eğitim veriliyor.

Her geçen gün artan kayıt nedeniyle iki ayrı yaş kategorisinde haftada iki gün verilecek kurslarda Salı-Perşembe Saat 17.30’da 10-11 yaş arası çocuklar, yine Salı-Perşembe Saat 18.30’da 12-15 yaş arası çocuklar eğitim alacaklar. 

banner111

Kurs Eğitmeni Julia Dilay Ulutunçok, hemen her müzikle yapılabilen ve yaratıcılığa açık olan modern dansın, kuralları yıkan, kalıpları bozan, bedeni özgürleştiren tüm dünyanın kabul gördüğü bir dans türü olduğunu söyledi.

MODERN DANS NEDİR?

18. ve 19. Yüzyıllarda özellikle Almanya ve Amerika kökenli olarak ortaya çıkan modern dans, aslında bir çok alt dans grubunu da barındırır. Bir konser dansı olması yanında, baleye de benzetilir. Tüm gelişim dönemleri boyunca koreografları ve dansçıları sosyoekonomik değişimlerden etkilenmişler ve dünya üzerindeki bu değişimleri danslarına da yansıtmışlardır. Modern dans, bu yönüyle hayata dokunduğu ve hayatın içinden olduğu gibi, özellikle esneklik gerektirmesi, dans ile birlikte kullanılan egzersizlerin ve temel vücut kondisyon çalışmaları ile dans olmanın yanı sıra disiplin olarak da düşünülebilir.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018, 14:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83