Girişimciler ödüllerini ALKÜ’de aldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bir ilki daha gerçekleştirerek öğrencilerine yeni projeler için fırsat yaratan ödülleri ile hayalleri gerçeğe dönüştürebilecekleri ALKÜ Girişimcilik Yarışmasını hayata geçirdi.

Girişimciler ödüllerini ALKÜ’de aldı

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilmesi planlanan ve bu yıl “Bu fikirde Gelecek Var!” sloganı ile yola çıkan Girişimcilik Yarışması’nın finali ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda Alanya’nın ileri gelen sektör temsilcilerinin jüri üyeliği ile yapıldı. 31 Aralık 2018’de son başvuruların alınmasının ardından 40 proje arasından finale kalan 10 projenin jürinin beğenisine sunulduğu ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ve Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Uçak, ALKÜ Genel Sekreteri Fatih Özdemir, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Başkan Yardımcısı Kamil Köseoğlu, Proje Koordinatörleri ALKÜ Özel Kalem Müdürü Hadi Cantemur ve ALKÜ Dr. Öğr. Üyesi Engin Üngüren, işadamları, ALKÜ daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ GİRİŞİMCİLİĞE TEŞVİK EDİYORUZ”

banner111

Birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL ve üçüncüye 2.000 TL para ödüllerin verildiği yarışmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Öncelikle bu anlamlı etkinliği mümkün kılan ve öğrencilerimizin ödülü olan maddi desteği sağlayan değerli sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır; bizim inancımız budur ki o yüzden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e, MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy’a, ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Başkan Yardımcısı Kamil Köseoğlu’na, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ve İşadamı Mimar Mustafa Temiz’e sponsorlukları ile desteklerinden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başladı. Rektör Pınarbaşı artık dünyanın hızla değişim gösterdiğini ifade ederek; “Biz üniversiteler olarak eğitimi mutlaka sağlamalıyız; bunun yanında öğrencilerimize girişimciliği de teşvik etmeliyiz. İşte biz bu inançla böyle bir yarışmayı düzenledik; girişim fikri olan arkadaşlar sunsunlar ve burada kendini ifade etme şanssı bulsunlar diye böyle bir yarışma tertip ettik” dedi.

“HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN”

40 kadar başvurunun uzman akademisyenler tarafından ön elemeden geçirilerek 10 finalistin belirlendiğini dile getiren Rektör Pınarbaşı konuşmasının devamında; “Bugün buradaki 10 proje çok değerli jüri üyelerimizin değerlendirmesinden geçerek birinci, ikinci ve üçüncü belirlenecek. Ben öncelikle bu 40 öğrencimize ve gruplara bu cesaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerim; her zaman hayallerinizin peşinde olun ve asla vazgeçmeyin çünkü hayal yoksa hayatta yoktur, sürekli kendinizi geliştirmek bir şeyleri gerçekleştirmek hayaliniz olsun ve mutlaka hayalinizin peşinden koşun ve inşallah hayalleriniz yerini bulacaktır.” diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 19:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83