Kılıçdaroğlu aşı olup olmayacağı sorusunu yanıtladı

Kılıçdaroğlu aşı olup olmayacağı sorusunu yanıtladı

Kılıçdaroğlu aşı olup olmayacağı sorusunu yanıtladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yeni yılın tüm ülke için huzur getirmesini diledi. Bir muhabirin CHP belediyelerinde yapılan alımlarda da sözlü sınavların yapıldığını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye eri alımında ilk 100’e giren adayların yüzde 80’ini elediğini, aynı durumun Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde de yaşandığını söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Doğrusunu isterseniz rakamları ilk kez sizden duyuyorum, hani yüzde 80’in elendiği yönünde. Sorarım ve böyle bir şey varsa kesinlikle doğru bulmam. Bana kalsa kesinlikle mülakatı kaldırırım. KPSS’de kim en yüksek puanı almışsa onları gerekli yerlere, dairelere ihtiyaç neyse oralara yerleştiririm. Ama bu konuda da Seyit Bey'e söyleyelim, gerekirse CHP olarak bir genelge çıkarırız” diye konuştu.

“Türkiye’nin gündeminde olmayan bir tartışmayı Türkiye’nin gündemine getirmenin hiçbir mantığı yok”
Fikri Sağlar’ın başörtülü hakim açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Gereksiz bir tartışma. Herhangi bir değerlendirmem de yok. Gereksiz bir tartışma. Türkiye’nin gündeminde olmayan bir tartışmayı Türkiye’nin gündemine getirmenin hiçbir mantığı yok” dedi.

“Akşener, önümüzdeki ilk grup toplantısında güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili kendi görüşlerini ifade edecek”
Muhalefetin parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiği düşünceleri ile ilgili soruya da cevap veren Kılıçdaroğlu, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem diyorsak, Millet İttifakı’nı oluşturan partiler bunu söylüyorsa, güçlendirilmiş parlamenter sistemden neyi kast ettiğimizi önümüzdeki günlerde her partinin genel başkanı kamuoyuyla paylaşacak. Yanlış hatırlamıyorsam Meral Akşener, önümüzdeki ilk grup toplantısında güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili kendi görüşlerini ifade edecek” ifadelerini kullandı.

“Aşı gelirse oluruz tabii ki, aşıya karşı çıkmak doğru değil”

Covid-19 aşısını yaptırıp yaptırmayacağı sorulan Kılıçdaroğlu, “Aşı gelirse oluruz tabii ki. Aşıya karşı çıkmak doğru değil. Buna kararı doktorlar verir. Doktorların verdiği karara da hepimizin uyması gerekir” dedi.


Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 21:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83