Mülteci konusu Van'da konuşuldu

Mülteci konusu Van'da konuşuldu
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve Mülteci Destek Derneği (MUDEM) tarafından düzenlenen “Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları”nın beşincisi 8-10 Kasım tarihleri arasında Van’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği’nin finansal desteği, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve Mülteci Destek Derneği (MUDEM) iş birliğiyle Van’da gerçekleşen basın buluşmaları, SGDD Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak ve MUDEM Genel Koordinatörü Safa Karataş’ın açılış konuşmaları ile başladı. Toplantıya Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) temsilen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Barış Başar katıldı.
GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADILAR
AB Türkiye Delegasyonu Basın ve İletişim Bölüm Başkanı Marie-Madeleine Kanellopoulou’nun ‘Göç Konusunda Türkiye ve AB iş Birliği: Türkiye’deki Mülteciler için Olanaklar’ sunumu ile devam eden toplantı da gazetecilerden gelen sorular da Kanellopoulou tarafından cevaplandırıldı. UNHCR Türkiye Kıdemli Dış İlişkiler Sorumlusu Cem Mehmethanoğlu’nun ‘Medyada Mültecilerin Korunma ve İhtiyaçlarına Dayalı Temsili’ ve UNICEF Türkiye İletişim Sorumlusu Can Remzi Ergen’in ‘Göç, Mülteciler, Çocuklar ve Medya’ sunumu ile devam eden ‘Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları’ toplantısının ilk günü, Radyo Evi Derneği Başkanı Yusuf Erbaş moderatörlüğünde, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Göç ve Acil Durum Eğitim Başkanlığı Şube Müdürü Selami İskender, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik ve Spor Uzmanı Serkan Yücel ve T.C. Van Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü Temsilcisi Uzman Dilara Akçay’ın katıldığı ‘Mültecilere Yönelik Yapılan Çalışmalar’ temalı oturum ile tamamlandı. Toplatının ikinci günü ise, SGDD Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak’ın ‘Mültecilerle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar ve Doğru Terminoloji’ sunumu ile başladı. Kavlaklı, konuşmasının sonrasında gazetecilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar’ın moderatörlüğünü yaptığı, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik ve TV Sunucusu Liana Dahdouh’un katıldığı ‘Gazetecilerin Gözünden Medyada Göç ve Mültecilerin Yeri’ söyleşisi ile ‘Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları’, oturumları sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2019, 13:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83