ONLAR ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL

Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Barınağı’ndan bu yıl içinde 64 sokak hayvanı sahiplendirildi.

ONLAR ARTIK SAHİPSİZ DEĞİL

Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Barınağı’ndan bu yıl içinde 64 sokak hayvanı sahiplendirildi. Hayvan sahiplenmenin yeteri miktarda gerçekleşmediğine dikkat çeken Kenan Ersoy, “Satın almayalım, barıknaktaki sokak hayvanlarını sahiplenelim.” dedi.

SATIN ALMAYIN SAHİPLENİN

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede yaralı ve bakıma muhtaç köpekleri rehabilite ederek sahiplendirmeye devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğünce tedavisi, bakımı, kısırlaştırması ve aşıları yapılan sokak köpekleri, Alanya Belediyesi Demirtaş Sahipsiz Hayvan Barınağı’na götürülüyor. Barınakta güvenli ve sağlıklı bir şekilde barınan sokak hayvanları kendilerine sıcak bir yuva sağlayacak yeni sahiplerini bekliyor. Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy, “Sahipsiz hayvanlarımız sıcak bir yuvada daha mutlu ve sağlıklı olacaklardır. 200 kapasiteli barınağımızda 300’ü aşkın köpek bulunuyor. Şu an yeterince sahiplendirilme sağlanmıyor. Hayvan sahibi olmak isteyenler satın almak yerine barınağımızdan sahiplenebilirler.” dedi.

2015 YILINDA 64 KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ

Sahipsiz köpeklerin hem yurt içinde hemde yurt dışında sahiplendirilmeleri için gönüllü hayvan dostları ve dernekler ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirten Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kenan Ersoy, “Demirtaş bölgesinde bulunan Alanya Sahipsiz Hayvan Barınağı’nda 2010’da 178, 2011’de 181, 2012’de 99, 2013’de 92, 2014'de 62 ve  2015 yılı ilk 11 ayında 64 köpek sahiplendirmesi yapıldı. ’’ dedi 
PET PASAPORTU İLE YURT DIŞINA GÖNDERİLİYOR

Yurt dışındaki hayvan dostları için de sahiplendirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ersoy, ‘’Tabi Hayvan Sevgisi Derneği ile yapmış olduğumuz protokol ile yurt dışına da hayvan sahiplendirilmesi yapılmaktayız. Bütün  bürokratik  işlemleri müdürlüğümüzce yapılmakta ve yasal olarak  4 ay süren resmi prosedürü tamamlıyoruz. Yurt dışına çıkışlar gönüllüler vasıtası ile sağlanmakta ve yeni yuvalarına köpekler ulaşmaktadır. Bu yolla, 2013'de 60, 2014 'de 29 ve  sadece 2015 yılının ilk 11 ayında 38 sokak köpeği sahiplendirilerek yurt dışına gönderildi. ’’   dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 13:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83