ÖZEL ÇOCUKLAR YIL SONU ETLİNLİKLERİNE HAZIR

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın özel çocukları 18 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirecekleri yıl sonu etkinlikleri için provalara başladı. Çocuklar, el emekleriyle hazırladıkları davetiyeyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da etkinliklerine davet ettiler.

ÖZEL ÇOCUKLAR YIL SONU ETLİNLİKLERİNE HAZIR
Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de eğitim alan özel çocukları, yıl boyunca öğrendiklerini 18 Ağustos Perşembe günü düzenlenecek yıl sonu etkinliğiyle aileleri ve Muratpaşa sakinleriyle paylaşacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın destekleriyle katıldıkları down sendromlu sporcuların olimpiyatı Trisome Games’de dünya 3’cüsü olan Benay Balcı ve Taygun Arı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da davet ettiği yıl sonu etkinliği için çocukların heyecanlı olduğu görüldü.

AİLELERİ DUYGULANDIRAN BAŞARI

Engelsiz Kafe’de Muratpaşa sakinlerine açık olarak yapılan provalarda bu yıl ilk defa halk oyunları gösterisi de yer aldı. Özel çocuklar, Karadeniz’in horonunu, Ege’nin zeybeğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun davulun eşlik ettiği halk oyunlarını aynı koreografi içinde başarıyla sahneledi. İlk provanın sonunda çocuklar hep bir ağızdan “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını söyledi ve Zeybekler Türk bayrağı açtı. Muratpaşa’nın özel çocuklarının başarısı, yaşadıkları heyecan ve ortaya koydukları azim provaları izleyen ailelerini de duygulandırdı.

500 ÖZEL ÇOCUĞA EĞİTİM

Eğitmen Hande Karabacak, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de, özel çocuklara yönelik el sanatları, spor, meditasyon gibi farklı eğitimler verildiğini söyledi. Bu yıl halk oyunları ve dans eğitimlerinin de verilmeye başlandığını aktaran Karabacak, “Bu yıl ilk çocuklarımız bir dans gösterisiyle sahneye çıkacak. Bunun için çok heyecanlılar. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak 200’ü kayıtlı olmak üzere 500’ün üzerinde özel çocuğa farklı branşlar da eğitimler veriyor. 18 Ağustos’ta yapılacak yılsonu gösterisi yıl boyunca yaptığımız çalışmaların kısa bir özeti olacak” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 12:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83