Türk Konseyi'nden video konferans

Türk Konseyi'nden video konferans
Türk Konseyi Üye ve Gözlemci Ülkeleri Göç İdareleri ve ilgili Makamlarının Başkanlarının katılımıyla Video Konferans Toplantısı düzenlendi.

Türk Konseyi Üye ve Gözlemci Ülkelerinin Göç İdareleri ve ilgili Makamlarının Başkanlarının katılımıyla 7 Mayıs 2020 tarihinde bir Video Konferans Toplantısı düzenlendi. Toplantıda taraflar salgının, birbirlerinin topraklarında kalan vatandaşları üzerindeki olumsuz etkisini ele alarak, oturma izin belgesi, vize ve göçle ilgili yaşanan diğer zorlukları çözmek üzere alınacak ortak tedbirleri görüştüler.

Türk Konseyi Dönem Başkanı olan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Devlet Göç Dairesi Başkanı Vusal Huseynov’un ev sahipliği yaptığı toplantıya Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kazakistan Cumhuriyeti Göç Hizmetleri Komitesi Başkan Vekili Sabyrzhan Seitzhanov; Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti Devlet Göç Hizmetleri Başkanı Bolotbek Ibraimzhanov; Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz; Özbekistan Cumhuriyeti İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığı'na bağlı Dış İşgücü Göç Dairesi Başkanı Bakhtiyor Tursunov ve Macaristan Yabancılar Polisliği Ulusal Genel Müdürlüğü Direktör Yardımcısı József Seres katıldı.

Genel Sekreter Baghdad Amreyev, 10 Nisan 2020 tarihinde düzenlenen Türk Konseyi Devlet Başkanları Olağanüstü Zirvesi'nin sonuçları ile Olağanüstü Zirvenin ardından video konferanslar aracılığıyla gerçekleştirilen Türk Konseyi Ulaştırma, Ekonomi-Ticaret ve Gümrük Bakanları Toplantıları hakkında bilgi verdi.

Üye ve Gözlemci Ülkelerin Göç İdareleri ve İlgili Makamları Başkanları, tarafların vatandaşlarına vize ve oturma / çalışma izinlerinin sağlanmasına ilişkin alınan tedbirler, uygulanan prosedürler ve istatistikler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, geçici olarak birbirlerinin topraklarında eğitim almak ve çalışmak gibi çeşitli nedenlerle kalan Üye ve Gözlemci Ülkelerin vatandaşlarını destekleme ve onlara yardımcı olmanın yollarını tartıştılar.

Taraflar, bu süreçte vize ve oturma iznini ihlal eden vatandaşlara karşı idari / cezai işlem uygulanmaması konusunda mutabık kaldılar.

Taraflar ayrıca, havaalanları ve sınır geçiş noktalarındaki bekleme bölgeleri de dahil olmak üzere, birbirlerinin topraklarındaki vatandaşlara kapsamlı yardım ve göçmenlik imkanları sağlamanın önemini vurgulayarak, göçmenlerin hedef ülkede normal zaman sınırından fazla kalmalarına izin vererek göçmenlik şartlarını geçici olarak gevşetmişlerdir.

Toplantının sonunda taraflar, birbirlerinin topraklarında yaşayan önemli sayıdaki vatandaşı dikkate alarak, karşılıklı zamanında bilgi alışverişi, vatandaşların vize ve göç sorunlarını çözmek için gerekli önlemleri koordine etmek, aynı zamanda alınan kararların uygulanması ve salgın sırasında ve sonrasında işbirliğinin daha da genişletilmesi amacıyla Genel Sekreter tarafından önerilen Göç Koordinasyon Grubu oluşturulması hususunda anlaştılar.
 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 20:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83