Türkiye 4 ülkeye uçuş yasağı getirdi

Türkiye 4 ülkeye uçuş yasağı getirdi
İngiltere'de görülen ve hızla diğer ülkelere de yayılan yeni koronavirüs mutasyonu nedeniyle Türkiye; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'ya uçuşları geçici süreyle karşılıklı olarak durdurma kararı aldı.

İngiltere'de ortaya çıkan ve kısa sürede Hollanda, Danimarka ve Avustralya'ya da yayılan yeni bir koronavirüs mutasyonu ülkeleri harekete geçirdi. Koronavirüsün mutasyona uğraması nedeniyle İtalya, Hollanda, Belçika, Almanya ve Fransa; İngiltere ile tüm ulaşımın 48 saatliğine askıya alındığını duyurdu.

4 ülkeye uçuşlar iptal edildi

Bu kararın ardından Türkiye de harekete geçerek 4 ülkeye uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

‘’Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.

Karantina kuralları uygulanacak

İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir.’’

SHGM’den açıklama

Konuyla ilgili bir açıklama da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden geldi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur.”

Bir açıklama da Türk Hava Yolları’ndan

Uçuşların askıya alınmasının ardından Türk Hava Yolları’dan (THY) da yolcularla ilgili açıklama yapıldı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika’dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020, 09:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83