Yüksek gerilim direkleri kalkıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesi içinde bulunan 3 adet yüksek gerilim direği kaldırılarak hatlar yer altına alınıyor.

Yüksek gerilim direkleri kalkıyor
 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesi içerisinde bulunan, biri İşletme Fakültesi önünde diğer ikisi de yine kampüs sınırları içinde yer alan 3 adet yüksek gerilim hattının yer altına alma çalışmaları CLK Akdeniz tarafından başlatıldı. Çalışma kapsamında yaklaşık 700 metrelik yüksek gerilim hattının yer altına alınmasıyla birlikte hem yerleşke alanında çalışmalar daha iyi yürütülecek hem de görüntü kirliği ortadan kaldırılacak.
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Kampüsümüz içinde bulunan 3 adet yüksek gerilim direği öğrencilerimiz açısından korkuya yol açıyordu ve öğrencilerimiz bu direklerin kaldırılması yönünde bize talepte bulunuyorlardı. Diğer taraftan kampüste görüntü kirliliğine ve yeni yapılacak binalarımızın yapımına da engel teşkil ediyordu. CLK Akdeniz tarafından çalışmalar başladı ve kısa süre içerisinde bu elektrik hatları yer altına alınmış olacak. Bu süreçte bu işin yatırım programına alınması ve CLK Akdeniz ve TEDAŞ süreçlerinin hızlı şekilde biterek yapımın başlaması için her zaman olduğu gibi yine desteğini bizden esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve Antalya Milletvekilimiz Sena Nur Çelik’e şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83