11 GÜNDÜR COŞKULU NÖBET

Demokrasi ve milli irade etrafında kenetlenen Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı’nda geleceğine sahip çıkmaya devam ediyor. Demokrasi Nöbetinin 11’nci gününde Grup Tillokardeşlik şarkıları ile meydanı coşturdu. 11 gündür ailesi ile meydanda olan 8 yaşındaki Azra Aktaş, doğum gününü demokrasi nöbetine katılan on binlerce Antalyalı ile birlikte kutladı.

11 GÜNDÜR COŞKULU NÖBET

 Antalyalılar, Cumhuriyet Meydanı’nda vatana ihanet çetesinin darbe girişimine yönelik başlattıkları demokrasi nöbetini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma davetinin ilk dakikalarından itibaren meydana akın eden ve bir daha boş bırakmayan vatandaşlar, destan yazıyor. Cumhuriyet Meydanı, her gün artan yoğun katılım ve coşku ile darbeyi protesto eden, milli iradeye sahip çıkan her yaştan ve siyasi görüşten Antalyalı’nın evi haline geldi. Mesai bitiminin ardından aileleriyle demokrasi nöbetine koşan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nı kırmızı beyaza boyadı.Sabaha kadar Türkiye sloganları atan vatandaşlar, demokrasinin kalesi olan Antalya’dan, darbelere olan tepkisini haykırdı. Meydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden Ey Sevgili şiiriyle ve alkışlarla yankılandı. 

banner111
 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,AKParti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, demokrasi nöbetinin 11’inci gününde de Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla darbe girişimini protesto etti. Ellerinde Türk Bayrakları ile vatandaşların coşkusuna ortak olan protokol üyeleri, hep bir ağızdan Türkiye şarkıları söyledi.Sahnedeki dev ekrandan Bakanlar Kurulu’nun ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarını dinleyen Antalyalılar, Boğaziçi Köprüsü’nün isminin, ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olacağını açıklamasını alkışlarla destekledi.

MİNİK AZRA’YA DOĞUM GÜNÜ

Hayatının bir parçası haline gelen demokrasi nöbetinde hayatın olağan akışı da sürüyor.  
Meydanda, Sami- Nurşen Aktaş çiftinin 8 yaşındaki kızları Azra Aktaş’ın, doğum günü kutlandı. 11 gündür ailesi ile birlikte nöbette olan Azra’nın Ay Yıldızlı pastası alkışlarla kesildi.

GRUP TİLLO’DAN KARDEŞLİK EZGİLERİ

Ardından kendilerine has ezgileri ve ilahileriyle tanınan Grup Tillo, meydanı dolduran binlerce Antalyalıya unutulmaz bir konser verdi. Sahneden kardeşlik, birlik, beraberlik mesajları vererek, darbeye tepki gösteren grup üyeleri, büyük alkış aldı. Hamurumuz Birdir Bizim, Umut Dolu Yarınlar, Hak Şerleri Hayır Eyle gibi şarkılarını seslendiren grup, Ortağız Bir Namusa adlı şarkısını vatandaşların isteği üzerine iki kez seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da marşları ile meydanı coşturdu. Eski Antalya Milletvekillerinden Mehmet Zeki Okutan bir konuşma yaparak yaşanan ihanet sürecini değerlendirdi. 

ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ DEVAM EDİYOR

Vatandaşlara çay su ve çorba ikramında bulunan Büyükşehir Belediyesi, resmi plakalı otobüsler ve Fatih-Meydan arası sefer yapan Antray ile meydana ücretsiz ulaşım hizmetini de sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 11:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83