150 ayrı noktaya giysi kumbarası kuruldu

Alanya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Tabiat Geri Dönüşüm Firması ile birlikte, Ramazan ayında vatandaşların yardımlarını daha yakın noktalardan hızlı ve düzenli toplayabilmek için şehrin 150 ayrı bölgesine “Gönül Pınarı Giysi Kumbaraları” kurdu.

150 ayrı noktaya giysi kumbarası kuruldu
Alanya Belediyesi Gönül Pınarı Mağazasından yıllık yaklaşık 4 bin yardıma muhtaç vatandaşa, 30 bin parça kıyafet yardımı gerçekleştirildi. İlçe genelinde 150 ayrı noktaya kurulan giysi kumbaralarına konulan kıyafetlerin kullanılabilir olanları, gönül pınarı projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılıyor. Kullanılmayacak durumda olan giysi ve tekstil atıkları ise sıfır atık projesi kapsamında değerlendirilerek geri dönüşümü sağlanacak.

İLÇE GENELİNDE 300 NOKTADA GİYSİ KUMBARALARI KURULACAK

“Gönül Pınarı Projesi” hakkında bilgi veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sosyal projelerde vatandaşların taleplerinin de ötesinde bir çok projeyi tek tek hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Yücel, “Son olarak Gönül Pınarı Projemizle vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri arasında aracı olabileceğimiz bir sosyal projeyi de hayata geçirdik. İlk olarak şehrin 150 ayrı noktasında giysi kumbaralarının kurumunu gerçekleştirdik. İlçe genelinde bu sayıyı 300’ e tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

“KULLANILMAYACAK DURUMDAKİ KIYAFETLER GERİ DÖNÜŞÜM İLE EKONOMİYE KAZANDIRILACAK”

Gönül Pınarı Giysi Kumbarası projesinin oldukça kapsamlı bir proje olduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi Sosyal yardım işleri Müdürlüğü'nün, Temizlik işleri Müdürlüğü ve Tabiat Geri Dönüşüm Firması ile beraber uyguladığı gönül pınarı projesinde, kullanılamaz durumda olanlar ise sıfır atık geri dönüşüm projesi kapsamında tekrar ekonomiye kazandırılacak. Şu an şehrin genelinde 150 Adet giysi toplama kumbarası kuruldu. İlerleyen süreçte 150 adet daha kumbara kurulumu yapılacak. Toplamda ilçe genelinde 300 noktada giysi ve tekstil toplama hizmeti verilecektir ”dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 14:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83