19. Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başlıyor

19. Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başlıyor
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 15-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek, “Osmanlı” temalı 19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin basın toplantısını Kemal Atlı Kültür Evi’nde gerçekleştirdi. “Festival Demek Alanya Demek” diyen Başkan Yücel, tüm Alanya halkını ve kentte bulunan misafirleri festivale davet etti.
Alanya Belediyesi’nin bu yıl 19. kez düzenleyeceği, sanat ve eğlenceyle dolu geçecek Turizm ve Sanat Festivali 15 Haziran (yarın) günü başlıyor. 3 gün sürecek olan 19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde 15 Haziran akşamı Burak Yeter performansının ardından Türk Sanat Müziği’nin Divası Bülent Ersoy, 16 Haziran akşamı Pascal Nouma performansının ardından Yalın ve 17 Haziran akşamı ünlü DJ Haluk Sarıtaş performansının ardından da Süper Star Ajda Pekkan ücretsiz halk konserleriyle vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca her gün açılacak stantlar ve sergilerle Osmanlı döneminin sanat ve kültürel yapısı ziyaretçilere aktarılacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel festival ile ilgili Kemal Atlı Kültür Evi’nde organizasyonun önemiyle ilgili açıklamalar yaparken festival komitesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Spor İşleri Müdürü Levent Uğur ve Festival Koordinatörü Mehmet Ali Koçak organizasyonun detaylarıyla ilgili bilgi verdi.



BAŞKAN YÜCEL: “ÖZENEREK HAZIRLANILMIŞ BİR PROGRAM”
Festival ile ilgili basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu şehrin huzuru, mutluluğu, refah seviyesini artırmak için birçok sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Yılda 60'ın üzerinde etkinliğimiz oluyor bunun da 14-15 tanesi uluslararası nitelikte. En önemlilerinden biri de 19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali. Gerçekten özenerek hazırlanan ve Alanya'nın tanıtılacağı, Alanya'da mutlu bir hafta sonu geçirilecek ve yıl boyunca konuşulacak, içinden önemli notlar çıkarılabilecek bir organizasyon” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “BU YILKİ FESTİVAL TEMAMIZ OSMANLI DÖNEMİ”
Festival için her yıl bir tema belirlediklerini ifade eden Başkan Yücel: “Geçen yıl temamız Selçuklu idi. Bu yıl da Osmanlı temasını ele aldık. Osmanlı kültürünü anlatan çok güzel defileler, Türk-İslam sanat sergileri, halk konseri ve birbirinden güzel stantlar ile halkımıza dolu dolu bir 3 gün yaşatacağız. Tabii böylelikle de uluslararası tanıtımla ilgili birçok ülkeden ve kardeş şehirlerimizden katılımlar olacak. Bu da bizlere bu festivalin ne kadar önemli olduğunu ve uluslararasında kattığı değeri gösteriyor. Yarın 17.30’da temsili Yörük Göçü ile başlayacak ve 3 gün sürecek olan festivalimizde birbirinden ünlü sanatçılarımızda yer alacak. Festivalimizde emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Birimlerimizle kurumlarımızla, personelimizle ve tüm Alanya halkı olarak bu festivale hazırız. İnşallah kazasız, belasız geçmesini dilerim. Tüm Alanya halkını festivalimize davet ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu. Başkan Yücel, #FestivalDemekAlanyaDemek hashtagi ile bu yıl da dünya gündemine oturan dolu dolu 3 gün geçirileceğini belirtti.

KOÇAK: “RUS KÜLTÜRÜNDEN ESİNTİLER DE OLACAK”

Festival Koordinatörü Mehmet Ali Koçak ise, "Medeniyetlerin buluşma yeri olan ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Alanya'da bu kültürleri gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevimizdir. Ayrıca kurduğumuz belirli bir bölgede kardeş şehirlerimizden gelen misafirlerimizin kültür ve sanat faaliyetlerini tanıtma fırsatları olacaktır. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki ülke ilişkilerini güçlendirmek adına 2019 yılını ‘Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı’ ilan etmişlerdi, bizler de festival kapsamında pek çok Rus kültür ve etkinliğine ev sahipliği yapacağız” dedi. Festivale 5 ülke 7 kardeş şehirden aralarında vali, belediye başkanları ve sanatçıların da bulunduğu 80 kişilik heyet katılacak.

UĞUR: "YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ"

Spor İşleri Müdürü Levent Uğur da, Anıt önünden, İskele önüne gidecek olan temsili Yörük Göçü ile festivalin başlayacağını belirterek, “Yörük kültürünü yaşatmak amacıyla bunu yapıyoruz. Yörüklerin kışlıktan yazlığa göçünü ve yaşamlarını temsili olarak canlandıracağız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞMUŞ: “BÖLGEYE HAS LEZZETLER SUNULACAK”

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş ise, "Yemek kültürümüzü temsil eden stantlarımız festival boyunca açık olacak. Alanya yemek kültürünü temsil eden ve sadece bu bölgeye has lezzetler orada bulunabilecek" diye konuştu.

HACIKURA: "OSMANLI KIYAFETLERİ DEFİLEDE TANITILACAK"

Kültür İşleri Müdürü Nimet Hacıkura, "Osmanlı dönemine ait defileler olacak. Bu yıl belirlenen Osmanlı dönemi temasına uygun olarak geleneksel Türk el sanatlarının ziyaretçilere tanıtılmasını amaçlıyoruz. Osmanlı motif ve renkleriyle hazırlanan Osmanlı temalı bir defile Şelale önünde düzenlenecek. Ayrıca ana meydanda Teke Yörükleriyle ilgili yapılan çalışmalar kapsamında ortaya çıkarılan bir sergi de festivalde açılacaktır. Türk İslam sanatının temsillerinden Cam Füzyon Sergisi, Takı Sergisi, Minyatür Sergisi, geleneksel el sanatları Telkâri, Osmanlı Çinisi ve Ebru gibisanatlar da Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından stantlarda kendisine yer bulacak" dedi.

"299 KİŞİ VE KURULUŞA YER VERİLDİ"

Konuşmasının devamında ise Hacıkura, “Geleneksel el sanatlarımızdan seramik ve çini sergisinde gelen ziyaretçilere yapım teknikleri anlatılacaktır. Belediyemizin siyah beyaz arşiv çalışmasından seçilen fotoğraflar sergilenecek. Bu sene toplam 299 kişi, kurum ve kuruluşa yerlerin verildiği bölümler oluşturdu. 12 kamu kuruluşu, 15 dernek ve 6 belediyeye yer verildi" ifadelerini kullandı. Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar da, sahne ye çıkacak sanatçılar hakkında bilgi verdi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 15:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83