2016 YILI ÇAĞ ATLAMA YILI OLACAK

Alanya Müze Müdürlüğü 2015 yılında çalışma alanı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendirerek 2016 yılı içerisindeki planladığı projeleri masaya yatırdı

2016 YILI ÇAĞ ATLAMA YILI OLACAK
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Müze Müdürlüğü'nün 2015 yılında çalışmaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Alanya Kalesinde başlayan Arkeolojik Kazı çalışmaları ile birlikte Syedra Antik Kentindeki çalışmaların Alanya’ya kültür turizmi için bir destinasyon olacağını belirtti. Kaymakam Tanrıseven, 2015 yılında Alanya’nın tarihine ışık tutacak, turizmine katkı sağlayacak her türlü çalışmaya destek verdiklerini ifade ederek 2016 yılında da Kaymakamlık olarak desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, 2015 yılındaki yapılan çalışmalarda Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in her zaman kendilerini desteklediklerini belirterek teşekkür etti. 2016 yılında çalışmalarının artarak devam edeceğini söyleyen Müdür Seher Türkmen, Kaymakam Tanrıseven’den çalışmalar için desteklerinin devamını istedi.

Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen şunları kaydetti. “Müzemize 200 adet eser kazandırılmıştır. Eser sayımız 21.137'ye ulaşmıştır. Müdürlüğümüz sorumluluğunda bulunan Müzelerimizi toplam 3.225.96 kişi ziyaret etmiş 2.471.180 TL gelir elde edilmiştir. 2016 yılında da Kaymakam beyin önderliğinde çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir'' 

TÜRKMEN ''KAYMAKAM BEYİN DESTEĞİ ÇOK FAZLA''

Alanya Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven önderliğinde başlatılan Syedra antik kenti düzenlemeleri ile ilgili gezi güzergahı ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıldığını söyleyen Müze Müdürü Türkmen, ''Halen iş devam etmekte olup 2016 Şubat ayı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Yüzey araştırması yapıldı. Bu ve diğer projelerimizde Kaymakam beyin desteği çok fazla'' dedi.

Alanya Müze Müdürü Türkmen, Gazipaşa-Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde Mal Müdürlükleri ve Milli Emlak Müdürlüğünce tarafınca satışa veya kiralamaya konu edilen 545 adet taşınmazın 2863 sayılı yasa açısından incelemesi gerçekleştirilmiştir. Müdürlüğün sorumluluk alanı içerisinde yer alan   8 adet taşınmazın 2863 sayılı yasa açısından tespit ve tescili yapılmıştır. 12 adet izinsiz uygulama ve 5 adet kaçak kazı nedeniyle 17 işlem yapıldığını söyledi. Alanya Kalesinde Alanya Kaymakamlığı desteği ile Arkeolojik Kazı çalışmaları başladığını söyleyen Türkmen, Gazipaşa İlçesi Güney Köy mahallesinde 2007 yılından beri devam eden kazı ekibine destek sağlandığını belirtti.

Alanya Müze Müdürlüğünce, Kilikya bölgesi seramikleri, Kiliya Bölgesi yazıtları, Antik dönem çapaları, Selçuklu dönemi sikkeleri, Roma İmparatorluk dönemi sikkeleri, Alanya Müzesi eserleri, Syedra Seramikleri olmak üzere müzemizde 7 adet araştırma gerçekleştirildiğini açıklayan Müze Müdürü Türkmen, Ayrıca Müdürlüğümüz denetiminde 1 Fığla burnu Antik Mendirekte  Celil Samet Harmandağ tarafından arkeolojik araştırmalar gerçekleştirilmiş ve limanın planı çıkartıldığını söyledi. Alanya Müze Müdürlüğü olarak, Antalya da gerçekleştirilen Ortaçağ Seramik Kongresine katılan araştırmacılar için Müzemiz Konferans Salonunda enteraktif seramik sergisi gerçekleştirildiğini söyleyen Türkmen, Alanya Müzesi bahçesinde öğrencilerin müzecilik eğitimi için arkeolojik kazı eğitim alanı yapılmış ve burada ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildiğini ifade etti. Türkmen, Alanya’da okullarına Anadolu uygarlıkları, kazı teknikleri ve Müzecilik konulu sunumlar yapılarak öğrencilerin kültür varlıklarımızı koruma bilincinin oluşması amaçlandığını ifade etti.

2016 yılında 2015 yılından daha çok çalışacaklarını ifade eden Müze Müdürü Türkmen, ''Alanya Kaymakamımızın desteği ile çok fazla başarıya imza atacağız. Bunların başında Kaymakamımız öncülüğünde Dünya Miras Alanları Geçici Listesinde yer alan Alanya Kalesi'nin daimi listeye alınmasıdır. Bunun için gerekli takvim oluşturulmuş, çalışmalar devam etmektedir'' dedi.
Müze Müdürü Türkmen, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven öncülüğünde 2016 yılında yapmayı planladıklarını ve üzerinde çalıştıkları projeleri de açıkladı. Türkmen, ''Alanya Kalesi İçkale Bölümü Engelliler Erişimi ve çevre düzenleme işi son aşamasına gelmiş ihalesi için beklenmektedir. Alanya Kalesi Surları belgeleme, restitüsyon ve  restorasyon projesi yapım işi ihale aşamasına gelmiştir. Avrupa Birliği ve diğer fonlardan yaralanılmak üzere bir adet proje hazırlanmış,  proje başvurusu yapılmış sonuçları beklenmektedir. Selçuklu Dönemi pişmiş toprak seramik ve Çin eserlerini konu alan geçici sergi yapılmıştır'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 12:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83