2045'E KADAR SU SIKINTISINI BİTİRECEK PROJE

Alanya’nın 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu arıtma sorununu ortadan kaldıracak Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar devam ediyor.

2045'E KADAR SU SIKINTISINI BİTİRECEK PROJE

 DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, bölge müdür yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve beraberindeki heyet ile birlikte Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından işin seviyesi hakkında şantiyede bilgi alan Bölge Müdürü Özgür “Yapmış olduğumuz incelemelerde işin fiziki olarak yüzde 83’lük kısmının tamamlandığı, yapılan imalatların fen ve sanat kaidelerine uygun olarak yapıldığı tarafımızdan müşahede edilmiştir. Alanya ilçemizin 2045 yılına kadar içmesuyu ve arıtma sorunu ortadan kaldıracak olan Alanya İçmesuyu Arıtma tesisi inşaatımızda toplam 23 ünitenin 12’sinin imalatı tamamlanmıştır. 1 adet ünitede ince işler, 1 adet ünitede de kaba işleri ve saha borulama çalışmaları ve ünite imalatları devam etmekte olup, arıtma tesisinde kullanılacak olan otomasyon sistemi ve pompalar ile klor tankları ve vanaların kabulü yapılmıştır” dedi.

banner111
GÜNDE 90 BİN METREKÜP SU

Ayrıca Özgür, günlük 90 bin metreküp suyun arıtılarak içme suyu haline getirileceğini de belirterek şöyle konuştu:
“Arıtma tesisi ile Dim Barajı’ndan alınacak günlük 90 bin m3 ham suyun insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik esaslarına uygun olarak içme suyu sağlanacaktır. Arıtma tesisi 2 kademeli, toplam 150 bin m3/gün kapasiteli olarak tasarlanmış olup proje kapsamında 1. kademesi olan 90 bin m3/gün’lük kısmı yapılmaktadır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83