3 ŞEHİDİMİZ 6 YARALIMIZ VAR

PKK terör örgütünün Şırnak ve Silvan'da polise düzenlediği iki saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, 6 polis memuru yaralandı.

3 ŞEHİDİMİZ 6 YARALIMIZ VAR
İlk saldırı bugün sabah saat 05.45'da düzenlendi. Şırnak'ta polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldıran PKK teröristleri 2 polis memurunu şehit etti. Saldırıda 5 polis memuru da yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 PKK'lı öldürüldü, kaçan diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için  hava destekli operasyon başlatıldı.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasına getirilen bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araç paramparça olurken, ilk belirlemelere göre 2 polis şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Yaralılar bölgeye giden ambulanslarla Şırnak'taki Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BEŞ PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'taki bombalı saldırının ardından başlatılan operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü. Bombalı saldırı sırasında nöbet kulubesinde hasar meydana gelirken, olay yerinde bulunan akrep tipi 2 zırhlı araç kullanılmaz hale geldi. Hasar gören zırhlı araçlar, olay yerine getirilen vinçlerle Şırnak Emniyet Müdürlüğü kademesine götürüldü. 

Patlama sonrası çıkan çatışma nedeniyle Şırnak-Uludere Karayolu trafiğe kapatılırken, bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor.

SİLVAN'DA 1 POLİS MEMURU ŞEHİT

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde de sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı. 

Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekipleri, bu sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçe ile Mescit Mahallesi'ne giden polis ekiplerine PKK'lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırıda bulundu. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis de yaralandı.

Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine evinin bolkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı. Yaralı polis memuru ve evinde yaralanan Hüseyin Yıldız Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 11:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83