"30 AĞUSTOS'TA MEYDANLARDAYIZ"

Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlanmayacağının açıklanması ve hafta başında kanun hükmündeki kararnameyle Genel Kurmay Başkanlığı’nın yapısında değişiklik yapılması konusunda Cuma Pazarında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama şöyle:

"30 AĞUSTOS'TA MEYDANLARDAYIZ"

 “Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye” , “Ordu Millet El Ele, Tam Bağımsız Türkiye” , “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi” , “Milli Meclis, Milli Hükümet”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atan partililer AKP hükümetine tepkilerini gösterdiler. Vatan Partisi adına açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Tahir Sertkaya “  Türk Milleti'nin ordusunu Ve zaferlerini yok edemezsiniz” dedi.

banner111
AKP iktidarının çıkardığı kanun Hükmünde kararname, Türk Ordusunun ve Türkiye Cumhuriyetinin İstiklal Savaşı ile kurulan temelini ve Türk Milletinin bağımsızlığını hedef almaktadır diyen Sertkaya “Kararnamede öngörülen herşey, Soros'un ünlü TESEV programından kopyalanmıştır. Savaş ilkelerin birincisi, emir-komuta birliğidir. O nedenle Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Hükümet adına yaptığı açıklamada, “Silahlı gücün tek bir elde toplanmasına karşı olduklarını” beyan etmesi, Hükümetin Türkiye’yi savunacak asgari bilgiden yoksun olduğunu gösteriyor. Hükümet, FETÖ darbecilerinin programını hayata geçirmektedir” dedi.
Vatan Partisi sözcüsü Tahir Sertkaya’nın açıklamasının detayları şöyle:
Anayasanın 117. Maddesine göre, Genelkurmay Başkanı Silahlı Kuvvetlerin komutanı olup, savaşta Başkomutanlık görevlerini Cumhurbaşkanlığı namına yerine getirir. Genelkurmay Başkanı görev ve yetkilerinden dolayı Başbakana karşı sorumludur. Yeni düzenleme,  Anayasayı çiğnemektedir. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları arasındaki emir-komuta zinciri bozulamaz Kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına ve Jandarma Genel Komutanlığının İç İşleri Bakanlığına bağlanması, Türk Ordusunun komuta yeteneğine indirilen bir darbedir. Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları arasındaki emir komuta zincirinin tahrip edilmesi, Ordumuzun savaş yeteneğini bozar. Tüm bunları ancak düşman yapar. Böylece genleri ile oynanan ordunun Milletle bağı da kalmaz. 
Polis, Jandarmanın görevini yapamaz. Türk Milletinin askere duyduğu geleneksel bir saygı var. İç güvenlik de Türk askerinden vazgeçmeye kalkanlar Halk üzerinde Cumhuriyet otoritesi kuramazlar. Harp Akademileri, Dünya ölçeğinde kurumlardır. Harp Akademilerini tasfiye etmeye kalkanlar Milletin geleceğini tasfiye etmiş olurlar. AKP iktidarının Orduyu Yeniden Yapılandırma planı FETÖ’nün planlarıyla ölçüşmektedir. FETÖ darbesi başarıya ulaşsaydı, bu kararnameyi ABD güdümlü “Yurtta Sulh Konseyi “ çıkartacaktı. Nitekim AKP Hükümetinin kararnamesini düşmanla işbirliği yapanlar alkışlıyor. Şu anda PKK, FETÖ ve ABD işbirlikçileri bayram yapıyor.
 Askerî birliklerin önüne çöp kamyonları yığarak Orduya karşı psikolojik bir savaş yürütülmektedir. Bu davranış Ordunun ve devletin dayandığı İstiklal Savaşı temelini tahrip etmektedir. Oysa darbeyi önleyen güç, Türk Ordusudur. Dış tehdidi önleyecek güç de Türk Ordusudur. Genelkurmay Başkanlığı ve MİT’i Cumhurbaşkanlığına bağlama çabası Anayasa sistemini bozar. Ordunun yapısını bozanlar, Türkiye'yi yönetemezler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devleti ve Orduyu sıfırlamaktan söz ediyor. Buna kalkışanlar önce kendisini sıfırlar. 
Genel Kurmay Başkanlığı'na sesleniyoruz; Türk Ordusunun savaş yeteneğini tahrip eden bu uygulamalar karşısında sessiz kalamazsınız! Anayasa size Ordunun savaş yeteneğini güçlendirme görevini veriyor. Bugün sessiz kalırsanız, yarın görevinizi yapamaz ve askerin şerefini koruyamazsınız! AKP iktidarının Ordunun yapısını bozan bu uygulamalarına karşı kararlı tavır almak, günün vatan görevidir. Ayrıca Amerikancı bir darbe girişimi yapılırken, Atatürk’ün emaneti olan meclisimiz bombalanırken, ordumuzun genleri bozulurken “Bu savaş bizim savaşımız değil” diyerek sessiz kalanları da hayretle ve ibretle izliyoruz. AKP iktidarına sesleniyoruz, Bu uygulamalarınızla Ordu düşmanlığının altında kalırsınız. Çünkü Ordu düşmanlığı Millet düşmanlığıdır. Tarihe bakın, Ordu düşmanlarının ne hale düştüğünü görürsünüz. Tehditlere direnecek biricik silahlı gücümüz ordumuzdur. Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki ABD koridorundan tehdit ediliyor. Türkiye NATO’ dan tehdit ediliyor, Türkiye İncirlik’ten tehdit ediliyor. Bu tehditlere Türk Ordusu ile karşı koyacağız. Bu koşullarda Türk Ordusunun yapısını bozmaya kalkmak, sizi vatana ihanete götürür. Bakın ABD, FETÖ' yü  kurtaramadı, yarın sizi de kurtaramaz.
Sizi uyarıyoruz: Kararnameyi derhal geri alın.  

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihi genleriyle oynayanlar şimdi de 30 Ağustos zafer bayramını yasaklıyor.

 Bu yasak bize vız gelir tırıs gider. İşte buradan  ilan ediyoruz 30 Ağustos’ta meydanlardayız Halkımızı da yasaklanmaya çalışılan bu büyük zaferi birlikte kutlamaya davet ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 16:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83