32 yıllık asker arkadaşları içtimada buluştu

İzmir Gaziemir Özel Ulaştırma Oto Bölüğü’nde 32 yıl önce askerlik görevini birlikte yapan 72 kişi, 4. kez buluşarak yeniden içtima yaptı. O yıllardaki bölük ve takım komutanlarının da hazır bulunduğu içtimada duygusal anlar yaşandı.

32 yıllık asker arkadaşları içtimada buluştu
Antalya’nın Kemer ilçesinin Kuzdere Mahallesi’nde bulunan paintball alanına kamuflaj kıyafetleri ile gelen asker arkadaşı 72 kişi, eski bölük komutanları Mehmet Maraba ve takım komutanları Levent Mami’nin komutasında sembolik içtima yaptı. İçtimanın ardından zamanında Yüzbaşı iken ve binbaşı rütbesiyle emekli olan Mehmet Maraba, eski askerlerine hitaben yaptığı konuşmada, “32 sene sonra bir arada olmak, hem anılarımızı tazelemek hem geleneklerimizi yaşatmak açısından dostluk, arkadaşlık, kardeşlik gibi geleneklerimizi yaşatmak için çok önemlidir. Ben çok heyecanlıyım hayatımın en güzel görev yaptığım yıllar, sizlerle yaptığım yıllar, ayaklarım koşarak geldi. Buraya geleceğim zamanda çok heyecanlandım. Gece uyuyamadım sabah 4’te ayağa kalktım. Bir de bize o bölüğün verdiği bir ruh var. 32 sene kimse birbirini görmedi bile, ama öyle bir ruh öyle bir aidiyet duygusu ki buraya gelince sanki herkes birlikte askerlik yapmış gibi, ben seninle askerlik yapmadım görmedim gibi bir duygu yok. Bizler özellikle sizler artık olgun birer tohumsunuz. Çatlama zamanınız geldi yere düşüp çatlamanız gerekiyor. Yani o gelenek, görenek, kardeşlik, dostluk gibi birikimlerinizi çocuklarınıza ve torunlarınıza aktarmanız gerekiyor” dedi.

“Gelecek nesillere aktarmak amacı ile yapıyoruz”

Değişik devrelerden olmalarına rağmen hiç yabancılık çekmedikleri görülen eski askerlerden birçoğu, 32 yıl sonra gelen buluşmalar hakkında duygularını açıklarken heyecanları gözden kaçmadı. Organizasyonu gerçekleştiren ekipte olan ve kendisi de aynı yerde askerlik yapmış olan Veli Tokuş, buluşmalarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirterek, “Mehmet Maraba komutanımızın öncülüğünde ve Çetin Haşim arkadaşımızın başlangıcında bu etkinlik devam etti. Bende basın yayın olarak bunları organize etmeye çalışıyorum. Biz bunları geleneksel olarak yapıyoruz ve gelecek nesillere de aktarmak amacı ile yapıyoruz. Her Türk’ün asker olarak doğduğunu ve asker olarak öldüğünü herkese göstermek istiyoruz” diye konuştu.

“Arkadaşlarımızla 26 yılın hasretini de giderdik”

26 yıldır ABD’de yaşayan Orhan Vatansever de asker arkadaşlarının buluşmasını sosyal paylaşım ağlarından öğrendiğini ve Türkiye’ye geldiğini ifade ederek, “1968/4 Mehmet Maraba Özel Ulaştırma askeriyim. Bu organizasyonu Facebook’tan arkadaşlarım vasıtası ile duydum. Çok heyecanlandım ve ben de bir parçası olmak istedim. Çünkü Mehmet Maraba komutanımız çok değerli bir komutandı bizim için ve onu bir bayram vesilesi ile aradığımda benim de bu organizasyona katılmak istediğimi söyleyince çok memnun oldu. Bu günler için kendimi ayarlayıp bu programa katıldım. Çok heyecanlandım, arkadaşlarımızla 26 yılın hasretini de giderdik” dedi.

Asker arkadaşları buluşmasına ABD’nin yanı sıra Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden de katılım olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 11:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83