9 KASABA TOPLAM 30.697 TL CEZA

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetimleri kasapları sıkı denetime aldı. Alanya faaliyet gösteren kasaplar ve et satışı yapan marketler aralıksız denetleniyor.

9 KASABA TOPLAM 30.697 TL CEZA
İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, gıda denetimlerinin 2016 yılında da artarak devam edeceğini belirtti. Rüzgar gıda denetim ekipleri ile birlikte Alanya’da faaliyet gösteren kasapları ve et satışı yapan marketleri denetledi. Denetim sonucunda açıklama yapan İlçe Müdürü Rüzgar şunları kaydetti, “İlçemizde 73 kasap faaliyet göstermekte olup kasapların, yanı sıra et satışı yapan 40 tane market  bulunmakta. 2015 yılında ilçemizde bulunan kasaplara ve et satışı yapan marketlere 259 adet denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde 9 işletmeye toplam 30.697 TL para idari para cezası yazıldı.
 
İlçe Müdürlüğü gıda denetim ekiplerimiz sürekli kasapları denetlemekte. Bu denetimlerimiz 2016 yılında da artarak devam edecek.  Ayrıca ilçemiz giriş ve çıkışlarında güvenlik güçlerimizle birlikte yol kontrolü yapmaktayız. Bu kontrollerde ilçemize başka yerlerden sevk edilerek getirilen etlerin gerekli kontrolleri yapılmakta. Belgesiz ve kaçak et yakalandığında güvenlik güçlerimizle birlikte gerekli işlemleri yaparak etleri imha etmekteyiz. 
İlçemizde Bakanlığımızın tarladan sofraya gıda güvenlik zincirinin akışı sıkı bir şekilde takipleri yapılmakta ve uygulanmakta. Bu konuda vatandaşlarımızın karşılaştığı herhangi bir sorun olursa Bakanlığımızın, ALO GIDA 174 hattını ve İlçe Müdürlüğümüzün (0242 513 1232) nolu telefonlarını arayarak veya bizzat ilçe müdürlüğümüze gelerek bizlere şikayetlerini 24 saat iletebilirler.” 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 11:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83