ADD'den Kışlalı açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Alanya Şube Başkanı Aydın Özbaş, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın ölüm yıldönüyle ilgili açıklama yaptı.

ADD'den Kışlalı açıklaması

 Özbaş'ın açıklaması şöyle:

banner111
Ahmet Taner Kışlalı Evinden çıktıktan sonra saat 9.40 da arabasına yerleştirilmiş bir bombayla onu da öldürdüler. Ondan önce öldürülen “Anadolu Aydınlanması’nın öncü aydınları” gibi, çağdaşlaşmak yolunda Türkiye’ye ve Türk insanına yaptığı katkılar yüzünden katledildi. Ahmet Taner Kışlalı, 23 Ekim 1999 da, Ankara’da, puslu bir günde, törenle toprağa verildi. Cenaze törenine Anadolu’nun her köşesinden, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e inanan binlerce insan gelip katıldı. 
Ahmet Taner Kışlalı, Mustafa Kemal’i en iyi anlamış bir Cumhuriyet aydınıydı. Ülkemizin “çağdaşlaşmak” mücadelesinde yerini almış cesur ve kararlı bir Kemalist’ti. Kemalizm’in bir baş öğretmeniydi.
Ahmet Taner Kışlalı diyordu ki: “Kemalizm Batının desteğiyle değil, Batıya rağmen bir uygarlaşmak hareketidir. Cumhuriyetin temelinde yatan felsefe insancıldır, ilericidir. Yirmi birinci yüz yıla ışık tutacak niteliktedir. Ama o Cumhuriyetin valisi, kaymakamı, polisi ve de Milli Eğitimi o felsefenin yandaşı mıdır? Cumhuriyeti mi yeniden tanımlamalıyız, yoksa tanımına ters düşenleri mi Cumhuriyet yönetiminden ayıklamalıyız?”
Laiklik Dini değil, din adına baskı yapmak, zor kullanmak isteyenleri devre dışı bırakmak anlamına gelir. Eğer devlet Atatürk düşmanlarına destek olmaktan vazgeçerse, benim geleceğe yönelik hiçbir kuşkum, endişem yok. Tarihin gelişimi, Kemalizm’in ilkelerinin doğru olduğunu kanıtlar yöndedir.
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Ahmet Taner Kışlalı’ yı ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Bizim için düşünceleriyle yaşamaya devam edecektir. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 16:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83